"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

.Πρώτη φορά διαπλεκόμενα

Τα περί ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μια σειρά σκανδάλων και περίεργων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται Συριζαίοι, τα έχετε διαβάσει. Κι όποιος επιχειρεί να κάνει σύγκριση με τα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών και να τα βάλει σε μια ζυγαριά κάνει ένα μεγάλο λάθος.

Το σκάνδαλο δεν μετριέται με τη ζημιά που προκαλεί αλλά με το πόσο «καθαρός» είναι κάποιος ή κάποιο κόμμα. Κι εν πάση περιπτώσει ας πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι διεφθαρμένοι και θα τους κυνηγά μια ζωή ό,τι έκαναν. 

Αυτό που έχει σημασία είναι να πουλάει κάποιος ηθική με το τσουβάλι, να περνιέται για πρώτος μάγκας που θα πολεμήσει τη διαπλοκή και το παραπολιτικό σύστημα και τελικά να είναι και ο ίδιος βουτηγμένος στη λάσπη.

Αυτό ως προς τα σκάνδαλα της Αριστεράς που θα τα κρίνει ο λαός. Πρέπει όμως να τονίσουμε ότι όλη αυτή η δυσώδης κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει κι ένα ονοματεπώνυμο. Είναι το «Αλέξης Τσίπρας» και όλοι ξέρουν πως η κάλυψη που παρέχει ο πρώην πρωθυπουργός είναι τουλάχιστον ύποπτη.

Διότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει και να είναι τίμια όχι να βάζει το μανδύα του αδιάφθορου και να ξεμπερδεύει με το λαό.
Ο κ. Τσίπρας δεν γνώριζε άραγε για τον υπουργό Χαϊκάλη; Φυσικά και γνώριζε αφού η πιάτσα βοούσε για την υπεράκτια εταιρεία του; Ή αν δεν το γνώριζε κι αυτός και ο στρατηγός Πανούλης τότε είναι άχρηστοι ακόμη και ένα περίπτερο να διοικήσουν.

Επίσης, ο Τσίπρας δεν ήξερε και για τον μπάρμπα – Αλέκο; Τις δραστηριότητές του, τις δουλίτσες που έπαιρνε, αν είχε φύγει από την εταιρεία ή όχι; Αν δεν το γνώριζε τότε ο μπάρμπα Αλέκος τον δούλεψε ψιλό γαζί.
Ο πρώην πρωθυπουργός γνώριζε ή όχι τι γίνεται με τις παράνομες προσλήψεις, με τον Κατρούγκαλο ή ακόμη και με την σύμβαση των 500 εκατ. που υπέγραψε ο Καμμένος; Είτε τους κάλυψε απόλυτα είτε δεν ξέρει τι συμβαίνει στο σπίτι του.

Βεβαίως ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως όταν μένεις σε βίλα εφοπλιστή ή πας ταξιδάκια με τη θαλαμηγό θα μπεις στο στόχαστρο. Επίσης, επειδή γνωρίζουμε τι συμβαίνει στο παρασκήνιο μήπως να μας απαντήσει ο κ. Τσίπρας αν ο στενός του συνεργάτης κύριος Νίκος Παππάς κάνει ραντεβού με διαπλεκόμενους εκδότες ή επιχειρηματίες και γιατί; 

Κοινωνικές είναι οι επισκέψεις και τα ραντεβού σε γραφεία; Κι αν ναι τότε μη μιλά για διαπλοκή και για πόλεμο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως πρέπει να μας πει κι αν ο κ. Παππάς έχει σχέσεις και με εταιρείες επικοινωνιών που κάνουν lobbying υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ ή που προσπαθούν να κλείσουν deal για βαριές υποθέσεις που «μυρίζουν»;


Δεν μπορεί λοιπόν ο κ. Αλέξης να δουλεύει τον κόσμο και να προτάσσει τον πόλεμο κατά της διαπλοκής ή της διαφθοράς και ο ίδιος να είναι η ασπίδα για μια σειρά από περίεργες υποθέσεις. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να βρίζει όλους τους άλλους αλλά να είναι κι ο ίδιος συμμέτοχος στο έγκλημα. Κι εν πάση περιπτώσει, αν ο κ. Τσίπρας είναι τίμιος με γεια του με χαρά του. Και μπράβο του που δεν τα παίρνει ή δεν έχει κλείσει μυστικές συμφωνίες. 

Όμως πρέπει να ελέγξει τους συνεργάτες του. Αν δεν μπορεί ας πάει στην πατρίδα του την Άρτα να μαζέψει πορτοκάλια. Πάντως για πρωθυπουργός δεν κάνει. Και κυρίως για διώκτης της διαπλοκής που ταλανίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την κοινωνία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.