"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

.Οι απατεωνιές του Τσίπρα... Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα ήταν στημένα για να φέρει το αριστερό μνημόνιο

Από ΔΕΘ σε ΔΕΘ έχει και ένα καινούργιο παραμύθι να πλασάρει ο Τσίπρας. Πέρσι ήταν με το υποτιθέμενο πρόγραμμα των 100 ημερών που υποσχέθηκε και το μετέθεσε στις καλένδες αντικαθιστώντας το με το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο.

Τώρα υπόσχεται ανάπτυξη και μάλιστα καταπολέμηση της ανεργίας και ζητάει δεύτερη ευκαιρία για να μη σβήσει η ελπίδα! Ισχυρίστηκε κιόλας ότι θα φέρει και 300 χιλιάδες θέσεις εργασίας όταν η ανεργία για πρώτη φορά επί των ημερών του αυξήθηκε μεσούσης της τουριστικής περιόδου τον Ιούλιο.

Και πως θα φέρει την ανάπτυξη όταν σ’ αυτά που είπε πως είναι ανοιχτά για παραπέρα διαπραγμάτευση απουσιάζει κάθε συζήτηση για τη μείωση της φορολογίας; Αυτά μόνο ο ταχυδακτυλουργός Τσίπρας μπορεί να καταφέρει. 

Αν και για να είμαστε ειλικρινείς είχε προτάσεις όπως η πληρωμή επιδομάτων σε είδος για τους φτωχούς. Κάτι θα ξέρει για τις μέρες που έρχονται και γι’ αυτό προτίμησε τις εκλογές τώρα, πριν προλάβει ο κόσμος να χωνέψει τη μνημονιακή κωλοτούμπα. 

Σκέφτηκε ότι τώρα είναι η ευκαιρία είτε για να κρατηθεί στην εξουσία μέσα από μια νέα εντολή είτε για να αποδράσει.
Τελικά αποδεικνύεται ότι όλα ήταν στημένα για να φέρει το αριστερό μνημόνιο και να βάλει τον κόσμο στο δίλημμα εμένα που είμαι νέος αλλά έχω αριστερό μνημόνιο ή τους άλλους που τους ζήσατε 40 χρόνια με δεξιά μνημόνια την τελευταία πενταετία.

Αρχικά σαμποτάρισε τις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και προκάλεσε εκλογές. Ντόπαρε τον κόσμο ότι διαπραγματεύεται σκληρά, υπέγραφε συμφωνίες χωρίς να εξασφαλίζει χρηματοδότηση, έφτασε τα πράγματα στα όριά τους με το δημοψήφισμα, φλέρταρε με το Grexit και αφού προκάλεσε τέτοια ζημιά στη χώρα έκανε την κωλοτούμπα και πάει σε εκλογές πιστεύοντας ότι θα παίξει χωρίς αντίπαλο.

Και από τη συμπρωτεύουσα και πάλι πουλάει τώρα καινούργια παραμύθια. Λέει ψηφίστε με για να μην έρθει η ΝΔ και πάρει πίσω τις 100 δόσεις, ξανακλείσει την ΕΡΤ κλπ όταν έχει υπογράψει στο νέο μνημόνιο ότι θα καταργήσει τα νομοσχέδια που ψήφισε μονομερώς το προηγούμενο εξάμηνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λέει ψηφίστε με για να φτιάξω μητρώο δημοσίων υπαλλήλων και άλλα τέτοια αυτονόητα μέτρα που έτσι και αλλιώς θα γίνονταν, λέει ψηφίστε με για να γίνει αξιολόγηση και κινητικότητα στο δημόσιο όταν ο ίδιος την καταπολεμούσε ως αντιπολίτευση και δεν την πιστεύει.

Λέει ψέματα ότι θα επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις όταν έχει υπογράψει για ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Λέει ψηφίστε με σκιαμαχώντας με δημοσιονομικούς ανεμόμυλους, γιατί υποτίθεται αν δεν ήταν ο Τσίπρας θα έρχονταν άλλα 20 δις μέτρα για την επόμενη τριετία αλλά την ίδια ώρα δε λέει τίποτα για το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας που είναι η φορολογική ασφυξία από τους φόρους που το μνημόνιο που έφερε με τον Καμμένο τους αυξάνει. Ούτε κουβέντα για μείωση των φόρων.

Και το πιο χοντρό ψέμα του Τσίπρα είναι ότι μιλάει για την επιτροπεία στην οποία βρίσκεται η χώρα όταν έχει υπογράψει οργιώδη πράγματα, όπως το ότι πια και επίσημα οι δανειστές θα συγγράφουν και θα εγκρίνουν πρώτα τα νομοσχέδια πριν πάνε στη βουλή. 

Ενώ αντί για τρόικα η επιτήρηση θα γίνεται από κουαρτέτο και ταυτόχρονα έχει αποδεχτεί και αυτόματο κόφτη στα δημοσιονομικά αν αποκλίνει από τους στόχους. Και φυσικά όταν το ταμείο των αποκρατικοποιήσεων η μόνη διαφορά απ’ αυτό που ζήταγε ο Σόιμπλε είναι ότι η έδρα του παραμένει στην Αθήνα αντί του Λουξεμβούργου, είναι ειρωνεία να λες ότι παλεύεις για την κυριαρχία της χώρας.

Κατά τ’ άλλα και στη φετινή παράστασή του στη ΔΕΘ ο Τσίπρας ζήτησε εντολή για να διώξει κάποια στιγμή την τρόικα. Ο εμπαιγμός σε όλο του το μεγαλείο. Αν ο Τσίπρας εκλεγεί το πιθανότερο είναι να πάμε σε τέταρτο μνημόνιο γιατί θα αρνείται να κλείσει την αξιολόγηση του δικού του μνημονίου.


Αν πάρουμε στα σοβαρά αυτά που είπε για τα δείγματα γραφής που έδωσε αυτό το εξάμηνο και για τις προθέσεις του, το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς από τον Τσίπρα είναι μια χώρα υπό διαρκή διαπραγμάτευση που το μόνο που θα κάνει θα είναι να υπογράφει διαρκώς μνημόνια για να το παίζει ήρωας και διαπραγματευτής ο Τσίπρας.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.