"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

.Ο Τσίπρας φοβάται τον καθρέφτη του

Η φετινή ΔΕΘ ήταν μια πραγματική αποκάλυψη για το πραγματικό πασοκικό πρόσωπο του Τσίπρα που αντιγράφει τις χειρότερες στιγμές και τα παπατζιλίκια του Ανδρέα Παπανδρέου.
Φοβάται να θέσει μπροστά στον ελληνικό λαό τα λόγια και τα έργα του. 

Φοβάται τη μνήμη του ελληνικού λαού και τη σύγκριση των προεκλογικών του υποσχέσεων με τις μετεκλογικές πράξεις του, γιατί φοβάται να συγκριθεί η υπόσχεση για ελπίδα με την πραγματικότητα της καταστροφής της χώρας και τη συνέχιση των μνημονίων.

Δεν έχει σημασία να μπει κανείς σε λεπτομέρειες για να αποδομήσει ότι πίσω από το γλυκό και υποτίθεται ειλικρινές πρόσωπο του παραιτηθέντος πρωθυπουργού κρύβεται ένα πανούργο μυαλό.
Εκείνο το οποίο θα άξιζε σχολιασμού είναι η γελοιότητα της μπακάλικης αριθμητικής την οποία μετέρχεται ο Τσίπρας για να πει ότι δήθεν έφερε καλύτερο μνημόνιο από τα προηγούμενα.

Στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την άποψή μας τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα, τι βρήκε να πει ο αθεόφοβος;
Ότι το τρίτο μνημόνιο του Τσίπρα και του Καμμένου είναι καλύτερο από το πρώτο και το δεύτερο γιατί «το πρώτο είχε 17 δις μέτρα το χρόνο, το δεύτερο 9 δις μέτρα το χρόνο, ενώ το τρίτο μνημόνιο έχει 2,9 δις μέτρα το χρόνο». Απαντήστε μου είπε με ύφος χιλίων καρδιναλίων, ποιο είναι χειρότερο τα 17, τα 9 ή τα 2,9 δις μέτρα;

Μιλάμε για απατεώνα ολκής που μοιράζει χάντρες και καθρεφτάκια σε ιθαγενείς.
Καλέ μου άνθρωπε τα 17 και τα 9 δις μέτρα πάρθηκαν σε συνθήκες που οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματα ήταν απίστευτα υψηλότερα, οι φόροι απίστευτα χαμηλότεροι, το επίπεδο ανάπτυξης σαφώς σε καλύτερα επίπεδα, η ανεργία ήταν πάνω κάτω στο μέσο όρο της Ευρώπης κλπ.

Έχουν καμία σχέση οι συνθήκες του 2010 ή του 2012 με το 2015; Τι διαστροφή της πραγματικότητας είναι αυτή; Νομίζει ο Τσίπρας ότι με τα μπακαλίστικα μαθηματικά του θα κρύψει το γεγονός ότι στα προηγούμενα δις προστίθενται και τα δις του δικού του μνημονίου;

Νομίζει ότι για μια χώρα με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, μετά από 8 χρόνια ύφεσης, με διαλυμένο τον παραγωγικό ιστό και με συντάξεις που από τα 1500-2000 ευρώ τώρα βρίσκονται στα 600-1000 μπορείς να προσθέσεις νέες περικοπές; Μπορείς με τέτοια στενότητα στην αγορά να αυξάνεις και άλλο έστω και λίγο τους φόρους στην ήδη αυξημένη φορολογική επιβάρυνση σε μειωμένα έως ανύπαρκτα εισοδήματα για όλη αυτή την πενταετία;

Ποιον νομίζει ο Τσίπρας ότι κοροϊδεύει; Κατά τα άλλα μιλάει για ειλικρίνεια και για εντιμότητα και ζητάει από τον κόσμο άκουσον άκουσον να συγκριθούν οι 6 μήνες της καταστροφικής διακυβέρνησής του με τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης!!! Πάλι καλά που δεν ζήτησε να τον συγκρίνουμε με όλη την ιστορία της χώρας από την εποχή του Καποδίστρια. Έλεος δεν γίνονται πρώτη φορά εκλογές στη χώρα. Έχουν κριθεί όλα αυτά σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.


Αλλά εδώ βγαίνει όλη η αλαζονεία του Τσίπρα που την κρύβει πίσω από το υποχθόνιο χαμόγελό του. Νομίζει ότι η ιστορία της δημοκρατίας στη χώρα αυτή ξεκίνησε στις 25 Ιανουαρίου. Έλεος. Κατά τ’ άλλα μιλάει για το νέο ο εκπρόσωπος των χειρότερων πρακτικών του παλαιοκομματισμού.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.