"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

.Προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω παγετού - Μικρή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης των δύο τελευταίων ημερών.

Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται αυτή την ώρα στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών- Θηβας, από 30-ό χλμ, στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς και από το 4-ο χλμ, στο ρεύμα προς Θήβα, στην περιοχή της Μάνδρας, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στο επαρχιακό δίκτυο Μάνδρας- Ειδυλλίας που περιλαμβάνει την Ψάθα, το Πόρτο- Γερμενό, την Οινόη, τα Βίλια και το Αλεποχώρι.

Εξάλλου, η κυκλοφορία έχει διακοπεί από χθες στην περιφερειακή οδό Πεντέλης- Ν. Μάκρης, στο ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης «414», έως τη διασταύρωση Αγ. Πέτρου, στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ ως το Καζίνο, στη λεωφόρο Φυλής στο ύψος της Μονής Κλειστών και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας- Δερβενοχωρίων.

Χαμηλές θερμοκρασίες και συννεφιά, με τους ανέμους να πνέουν κατά τόπους ισχυροί είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Β. Ελλάδα, χωρίς κλειστούς δρόμους, αλλά με αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω του παγετού.
Η χιονόπτωση έχει σταματήσει σε όλη τη Β. Ελλάδα, αλλά ο υδράργυρος δείχνει κάτω από το μηδέν σε αρκετούς νομούς, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί παγετός σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της Β. Ελλάδας.

Η χιονόπτωση προκάλεσε επίσης πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε Ιωάννινα, Χανιά, Μυτιλήνη και περιοχές της Αττικής. Σύμφωνα με τα αρμόδια στελέχη του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στις τρεις περιοχές εκτός Αττικής οι δυνατοί άνεμοι προκάλεσαν βλάβες και στο δίκτυο μέσης τάσης με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς ρεύμα εκτεταμένες περιοχές

Η λειτουργία του δικτύου μέσης τάσης έχει αποκατασταθεί, παραμένουν ωστόσο χωρίς ρεύμα οικισμοί και χωριά λόγω βλαβών στη χαμηλή τάση οι οποίες αποκαθίστανται σταδιακά από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ.

Για τη βλάβη στο Πόρτο Γερμενό ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ζητήσει τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να προσεγγίσουν τα συνεργεία των τεχνικών τα σημεία όπου έχουν πέσει κολώνες.
Δεκάδες μεμονωμένα προβλήματα εντοπίζονται και σε περιοχές των βορείων προαστείων που αποκαθίστανται σταδιακά.

 Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, οι χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα, τις πρωινές ώρες πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι βόρειοι άνεμοι των 9 με 10 μποφόρ στο Αιγαίο βαθμιαία θα εξασθενήσουν. 

Προσοχή χρειάζεται σήμερα και αύριο καθώς θα επικρατήσει παγετός.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.