"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

.«Ο Σαμαράς παρελθόν, εμείς το μέλλον»

Σαφή προεκλογικό χαρακτήρα έδωσε με την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για πρώτη φορά μετά την οριστική αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και να δίνει μια αίσθηση για το ύφος που θα κρατήσει η Κουμουνδούρου τον επόμενο μήνα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε παράλληλα μήνυμα τόσο σε όσους βρίσκονται ήδη στην κυβέρνηση σε επιτελικές θέσεις, ζητώντας τους να μην πειράξουν κανένα από τα δημόσια έγγραφα που είναι στην κατοχή τους, αλλά και σε όσους θέλουν να συστρατευτούν μαζί του: «Δεν είμαστε εδώ για να μοιράσουμε θέσεις».
Όσον αφορά το προεκλογικό κλίμα, ο Τσίπρας τόνισε πως αυτό θα είναι σκληρό κι η περίοδος δύσκολη για όποιον συμμετέχει σε αυτή. Αλλά σε κάθε περίπτωση έκανε έκκληση για ομαλότητα και αυτοσυγκράτηση, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως φοβάται για τα ψέματα και τον πόλεμο λάσπης, τον οποίον θα εξαπολύσει η Νέα Δημοκρατία.
Η αίθουσα που μίλησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ασφυκτικά γεμάτη, με στελέχη του κόμματος να δίνουν το «παρών» και στο τέλος να τον αποθεώνουν, ενώ δεν έλειψαν τα συνθήματα κατά του Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου.
Διαβάστε όσα είπε
Για τον Αντώνη Σαμαρά: «Είναι ο τελευταίος σε αυτή τη χώρα που μπορεί να μιλά για συναίνεση. Ο κ. Σαμαράς έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που αγνόησε και υποβάθμισε τη Βουλή όσο κανείς άλλος στην ιστορία της. Με το πρωτοφανές ρεκόρ Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και τα προεδρικά διατάγματα. Με το πρωτοφανές ρεκόρ νυχτερινών τροπολογιών. 

Με την άρνησή του να έρθει έστω και μία φορά να απαντήσει στην ώρα του Πρωθυπουργού, την οποία και κατήργησε. Είναι ο πρωθυπουργός που πιο πολύ τον έβλεπε το εντευκτήριο παρά η αίθουσα της Βουλής. Είναι ο πρωθυπουργός που αρνήθηκε κάθε διάλογο και κάθε συνάντηση με τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Είναι ο πρωθυπουργός που μέσα σε μια νύχτα, ερήμην της Βουλής και ερήμην ακόμα και των κομμάτων με τα οποία συγκυβερνούσε, έριξε μαύρο στην ΕΡΤ φιμώνοντας τη φωνή της Ελλάδας στον κόσμο και πετώντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους. Είναι ο πρωθυπουργός του αυταρχισμού και της κοινωνικής κατεδάφισης. Και άρα είναι ο τελευταίος που έχει το ηθικό δικαίωμα να μιλά για συναίνεση».

Για την προεκλογική μάχη: «Είναι μια μάχη με την καθεστωτική διαφθορά. Με το καρκίνωμα της διαπλοκής. Με αντιλήψεις και πρακτικές που μας οδήγησαν ως εδώ. Είναι μια μάχη για να γκρεμίσουμε το παλιό. Και κυρίως είναι μια μάχη για να χτίσουμε το καινούργιο».

Για τις διαφορές με το 2012: «Το 2014 δεν είναι 2012. Οι συστημικές τράπεζες έχουν περάσει τα crash tests. Η τραπεζική ενοποίηση έχει προχωρήσει. Και οι 4 συστημικές τράπεζες είναι τμήμα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Η ισορροπία του τραπεζικού συστήματος είναι επομένως ένα ζήτημα που αφορά τους πάντες. 
Και επιπλέον, αυτές τις ημέρες συζητείται το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ενεργητικού της ΕΚΤ στο ύψος του 1 τρισ. ευρώ με σκοπό την έμμεση, μέσω των τραπεζών, αγορά κρατικών ομολόγων το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο. 

Σήμερα και σε αντίθεση με το 2012, χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν κατοχυρώσει να μην εφαρμόζουν μονομερώς τους κανόνες λιτότητας και δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οι πολιτικές λιτότητας δέχονται χτυπήματα ακόμη και στην ίδια τη Γερμανία».


Για τις συνεργασίες του κόμματος: «Καλοδεχούμενοι να συνεισφέρουν με τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν την κρίση του λαού στα ψηφοδέλτιά μας. 

Όχι, όμως, για να λάβουν εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, σαν αυτές που προσφέρουν ο κ. Σαμαράς ή ο κ. Θεοδωράκης. Καλοδεχούμενοι, λοιπόν, όσοι θέλουν να συμβάλουν με ανιδιοτέλεια και με σεβασμό στην κρίση του λαού, σε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.