"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

.Πυρ ομαδόν από το ΠΑΣΟΚ για συνεργάτες του Σαμαρά

Καζάνι που βράζει θυμίζει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας όπου συγκεντρώθηκαν 160 βουλευτές, δηλαδή ένας αριθμός κατώτερος των προσδοκιών που είχαν δημιουργηθεί.

Βουλευτές του κόμματος δεν κρύβουν τον έντονο προβληματισμό τους σε κατ ιδίαν συζητήσεις και δε διστάζουν να ρίξουν τις ευθύνες στο στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθο Λαζαρίδη, στον οποίο και χρεώνουν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας 

που φέρνει πιο κοντά τις κάλπες, τη σκληρή στρατηγική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και τη στάση του πρωθυπουργού να φτάσει μέχρι τέλους χωρίς προσπάθειες συναίνεσης με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως προτείνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Βουλευτές του κόμματος τονίζουν ότι πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και οι κάλπες να πάνε πίσω προς το τέλος της άνοιξης ή το Φθινόπωρο.

Μάλιστα στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον και συγκεκριμένα στο Χρύσανθο Λαζαρίδη, το Μάκη Βορίδη, αλλά και στον Άδωνι Γεωργιάδη, ρίχνουν τις ευθύνες για την πόλωση που υπήρξε τις τελευταίες μέρες με το ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμούν ότι αυτό το κλίμα φόβου που καλλιεργήθηκε οδήγησε στο απογοητευτικό - όπως λένε - αποτέλεσμα.

Μάλιστα εκτιμούν πως αν τη διαχείριση της κατάστασης είχαν αναλάβει διαφορετικά πρόσωπα από το πρωθυπουργικό γραφείο, τότε ίσως η κατάσταση να ήταν σήμερα διαφορετική για την κυβέρνηση. 

Σε συζητήσεις που γίνονται εντός και εκτός του κοινοβουλίου σημειώνουν ότι ο Α. Σαμαράς θα πρέπει να συμφωνήσει ακόμη και στην αντικατάστασή τόσο του Σταύρου Δήμα αλλά ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού για να βγει τελικά Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ σημειώνουν ότι το πρόσωπο δεν έχει σημασία και μπορεί να προέρχεται και από την Αριστερά.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι θα πρέπει να γίνουν κινήσεις συνεννόησης και αν δεν ανταποκριθεί ο Αλέξης Τσίπρας τότε θα έχει ο ίδιος την ευθύνη για όπου οδηγηθεί η κατάσταση.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.