"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Καλογιαννάκης Μιχάλης...3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου

Ζωγράφου 10 Μαρτίου 2014

Προς :  πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: Ερωτήσεις στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Δυο ερωτήσεις που αφορούν τα οικονομικά του Δήμου στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 10/03/2014:

1)      Όσον αφορά το χρηματικό ένταλμα προπληρωμής για την πληρωμή παραβόλων για την καταχώρηση ακινήτων του Δήμου στο Εθνικό Κτηματολόγιο ύψους 3.000 ευρώ, που εκδόθηκε στις 26 Φλεβάρη, θα ήθελα να μας ενημερώσετε αν έχει κατατεθεί. 

Σύμφωνα με το έγγραφο ΥΠ.ΕΣ. 1406/07.02.2014, εξαιρούνται οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την υποχρέωση καταβολής παγίου τέλους κτηματογράφησης και επομένως δεν πρέπει ο Δήμος να πληρώσει αυτό το ποσό.

2)      Θα ήθελα να ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις δαπάνες των εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας και των Αποκριών, καθώς και τις καταχωρήσεις του Δήμου και του ΝΠΔΔ Αθλητισμού και Πολιτισμού σε εφημερίδες για τον μήνα Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με την Διαύγεια για τις εκδηλώσεις αναφέρεται:
§                                 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ. (ΑΔΑ ΒΙΨΓΩΡΦ-0Ψ2) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 22.325,00 ΕΥΡΩ.
§                                 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΒΙΕΛΩΡΦ-ΦΟΨ) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 700,00 ΕΥΡΩ.
§                                 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (ΑΔΑ ΒΙΡΜΩΡΦ-Π3Ν) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 3.000,00 ΕΥΡΩ.
§                                 
Ν.Π.∆.∆. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΕΤΟΥΣ 2014 (ΑΔΑ ΒΙΕΒΟΚ6Ε-ΠΡ9) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 2.157,00 ΕΥΡΩ.
§                                 
Ν.Π.∆.∆. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (ΑΔΑ ΒΙΕΒΟΚ6Ε-ΦΒΙ) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 8.142,60 ΕΥΡΩ.
§                                 Ν.Π.∆.∆. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟΚΡΙΑΣ (ΑΔΑ ΒΙΕΒΟΚ6Ε-ΑΦ7) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 8.241,00 ΕΥΡΩ.
§                                
Ν.Π.∆.∆. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΗΧΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 2014» (ΑΔΑ ΒΙΕΟΟΚ6Ε-ΗΜΞ) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 6.620,00 ΕΥΡΩ.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 51.210 ευρώ.
 Σύμφωνα με την Διαύγεια για τις καταχωρήσεις σε εφημερίδες αναφέρεται:
§                                 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ - ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΟΧ (ΑΔΑ ΒΙΕΛΩΡΦ-ΘΒΤ) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 1.000 ΕΥΡΩ.
§                                 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ΑΔΑ ΒΙΕΟΩΡΦ-7Ν7) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 300,00 ΕΥΡΩ.
§                                 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΤΟΠΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ" (ΤοπΣΑ) (ΑΔΑ ΒΙΕΡΩΡΦ-ΑΡ9) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 5.000,00 ΕΥΡΩ.
§                                 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ (ΑΔΑ ΒΙΡΜΩΡΦ-Π3Ν) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 3.000,ΟΟ ΕΥΡΩ.
§                                 ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΕΙΣ (ΑΔΑ ΒΙΡ5ΩΡΦ-Θ3Π) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 2.220,00 ΕΥΡΩ.
§                                 Ν.Π.∆.∆. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ (ΑΔΑ ΒΙΚΘΟΚ6Ε-4ΓΜ) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 8.000,00 ΕΥΡΩ.
§                                 Ν.Π.∆.∆. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ: ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΟΣΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ Ή ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΤΥΠΟ (ΑΔΑ ΒΙΚΘΟΚ6Ε-Σ8Ρ) ΠΟΣΟ ΜΕ ΦΠΑ 5.000,00 ΕΥΡΩ.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 24.520 ευρώ, από τα οποία για τοπικά μέσα είναι τουλάχιστον 15.220 ευρώ για τον μήνα Φεβρουάριο. Αυτά τα ποσά θα μπορούσαν να διατεθούν για καλύτερη ενημέρωση ακόμα και στην τηλεόραση (15.000 ευρώ) ή χωρίς να πρόκειται για λαικισμό στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Θα ήθελα να ρωτήσω:
§                                 Αν έχουν πραγματοποιηθεί τελικά αυτές οι δαπάνες;
§                                 Στο Δήμο μας όπως είναι γνωστό κυκλοφορούν έξι τοπικές εφημερίδες (η Ελεύθερη Γνώμη, το Σκονάκι, το Ζωγραφόπολις, το ΖΟ2, η Άλλη άποψη και η Ζωγραφοτυπία). Σε ποιες εφημερίδες έχουν καταχωρηθεί και με τι αναλογία; Λόγω προεκλογικής περίοδου καλό θα είναι να δούμε πόσο αντικειμενικές μπορούν να είναι;


 Καλογιαννάκης Μιχάλης,

Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.