"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

.Αυτοκαταστροφικός λαός

Ο Πάνος Καμμένος με δήλωση απελπισίας είπε στον ελληνικό λαό ότι αν δεν μπουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή θα αποχωρήσει. Να φανταστούμε ότι μάλλον θα αφήσει το κόμμα στον… Παύλο Χαϊκάλη και τον Τερένσιο τον ταχύ και θα μονάσει στο σκάφος του κάνοντας βόλτες στο Αιγαίο.

 Είναι πράγματι πρόκληση και πρόσκληση στον ελληνικό λαό να τελειώσει μια για πάντα με αυτό το κόμμα που δεν είχε και κυρίως τώρα δεν έχει καμιά θέση και ρόλο στην ελληνική Βουλή.

Οι ΑΝΕΛ είναι δημιούργημα του αντιμνημονιακού αγώνα, των ψεκασμένων όλης της Ελλάδας που ψηφίζουν είτε από οργή για τους άλλους είτε από χαβαλέ είτε γιατί η αμάθεια και ο λαϊκισμός είναι στο αίμα πολλών από τους πολίτες.

Στο καλό, λοιπόν και να μας γράφει ο ακομβίωτος στρατηγός Πανούλης. Κι ελπίζουμε να μην σκέφτονται ορισμένοι στη ΝΔ να ανοίξουν την πόρτα στους υβριστές της παράταξης. Αν η ΝΔ θέλει να κυριαρχήσει ιδεολογικά στην ελληνική πολιτική σκηνή οφείλει να καθαρίσει ως κόμμα και να πετάξει έξω τα βαρίδια που τόσα χρόνια την ταλαιπωρούν. Ακόμη κι αν αυτή η διαδικασία είναι επώδυνη πρέπει να γίνει.

Όμως, με αφορμή το… δράμα που περνά ο κα(η)μένος Πάνος πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Αν ο ελληνικός λαός θέλει να συνεχίσει να είναι αυτοκαταστροφικός ή όχι. Αν ο κόσμος συνεχίζει να δημιουργεί ο ίδιος ένα σαθρό πολιτικό σύστημα και στη συνέχεια το βρίζει.

Δεν μπορεί δηλαδή την Κυριακή να ψηφίζει και τη Δευτέρα να βρίζει για το… μπουρ… λο τη Βουλή και τους 300 βουλευτές που είναι κακοί, λαμόγια, βλάκες ή κλέφτες.

Δε μπορεί με απλά λόγια να τινάζει τα πέταλα το κόμμα των ψεκασμένων με τη βούληση του ελληνικού λαού και η ίδια η βούληση να τους αντικαθιστά με επίσης ανόητους. Αν δηλαδή την Κυριακή ο κόσμος στείλει στο σπίτι του τον Καμμένο δεν μπορεί να το κάνει για να χωρέσει και τον Λεβέντη. 

Ή ακόμη χειρότερο να μπουν στη Βουλή και οι δύο ή ακόμη κι άλλοι που δεν έχουν λόγο ύπαρξης παρά μόνο να παίζουν το ρόλο του πολιτικού κονφερανσιέ, να τσιμπάνε έδρες, υπουργικές και κρατικές θέσεις, χρηματοδότηση και ποιος ξέρει το άλλο. Αν την Κυριακή φύγει ο Καμμένος και ο Τσίπρας κάνει κυβέρνηση π.χ. και με τον Βασίλη Λεβέντη και τα λεβεντόπαιδά του, τότε τι νόημα έχει να μιλάμε για κυρίαρχο ελληνικό λαό που ο ίδιος ορίζει τη μοίρα του.

Δεν μπορεί όλοι οι γραφικοί που βάζουν υποψηφιότητα να ελπίζουν ότι θα γίνουν βουλευτές επειδή ποντάρουν στη δυσαρέσκεια, στον χαβαλέ και σε μια αδιόρατη τάση τιμωρίας του πολιτικού συστήματος με τον τρόπο αυτό. Είναι τουλάχιστον κωμικό να ζητάς από τους 300 της Βουλής να είναι σοβαροί, τίμιοι και ικανοί διαχειριστές όταν εσύ ο ίδιος είσαι αυτός που επιλέγει κάθε παλαβιάρη.

Άμα είναι έτσι πηγαίνετε να ψηφίσετε και τον Τζαλαλίδη του κόμματος χαρίζω οικόπεδα, χαρίζω χρέη. Και πιο έντιμος είναι και πιο έξυπνος από πολλούς.

Συμπέρασμα λοιπόν. Ο κόσμος που ψηφίζει ας μην επιτρέψει να αντικατασταθούν τα σούργελα με άλλα σούργελα. Φτάνει πια!

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.