"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

.Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

Πόλεμος ανακοινώσεων κυβέρνησης -ΣΥΡΙΖΑ με την Σοφία Βούλτεψη να διαψεύδει ανάμειξη της κυβέρνησης στα περί παρέμβασης της στη ΝΕΡΙΤ για μη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα απο τη ΔΕΘ με αφορμή τους ισχυρισμούς της Κουμουνδούρου που έκανε  λόγο για προκλητική παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι οι κύριοι Μακρυδημήτρης και Μορώνης δεν επικοινώνησαν με κανένα σχετικώς με την πρόθεση τους να παραιτηθούν.
Η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της, απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για καταφανή αδυναμία της κ. Βούλτεψη  να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.  
Διαψεύδει η κυβέρνηση την ανάμειξη της στα περί παρέμβασης της στη ΝΕΡΙΤ για μη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα από τη ΔΕΘ. Νωρίτερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πρωτοφανή κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να μη μεταδοθεί η ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην έκθεση.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τονίζει ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μια μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη και διερωτάται γιατί ο κ. Τσίπρας θέλει περισσότερες. 

Η  μόνη αλήθεια, προσθέτει, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το "μόρφωμα" της ΝΕΡΙΤ παραδέχεται σήμερα ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το "μόρφωμα", που δήθεν μποικοτάριζε. 

Τέλος, η κ. Βούλτεψη σημειώνει ότι το άλλο κόμμα, όπως λέει, που διαμαρτυρήθηκε για θέμα σχετικό με τις δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη είναι η Χρυσή Αυγή. Και καταλήγει: «ας βγάλει ο ελληνικός λαός τα συμπεράσματα του». 

Για προκλητική παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου και προσωπικά του πρωθυπουργού προκειμένου να μην μεταδοθεί από τη δημόσια τηλεόραση η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το Σάββατο το βράδυ στο Βελίδειο συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου. 

"Μπροστά στα αδιέξοδα και τον πανικό τους καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό "αναφέρει χαρακτηριστικά το γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως ότι και να επινοήσουν δεν σώζονται.

Εν τω μεταξύ, σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «καταφανή αδυναμία της κ. Βούλτεψη να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ».  

Την ίδια στιγμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης με αφορμή τις παραιτήσεις τις διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, ζητά την άμεση σύγκληση της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις αναφορικά με τις αποκαλύψεις περί αδιαφάνειας στο διαγωνισμό προσλήψεων όπως προέκυψε από τη σχετική εισαγγελική έρευνα. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.