"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

.Μπαν και Κέρι θα προσπαθήσουν σήμερα από το Κάιρο να επιτύχουν συμφωνία για εκεχειρία

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι θα προσπαθήσουν σήμερα από το Κάιρο να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, 14 ημέρες μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας.

Από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, όπου συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ αμέσως μετά την άφιξή του, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε πακέτο οικονομικής βοήθειας 47 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους πολίτες της Λωρίδας της Γάζας.

Η Αίγυπτος διαδραματίζει κατά παράδοσιν μεσολαβητικό ρόλο στις συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίζεται αποφασισμένη να συνεχίσει τις επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακα, για να σταματήσει την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, δεκάδες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τα ισραηλινά τανκς βομβάρδισαν νοσοκομείο, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρωπους, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές, σε μία επίθεση που καταδικάσθηκε από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν χθες το βράδυ στην πιθανότητα εφαρμογής ολιγόωρης ανθρωπιστικής εκεχειρίας σήμερα.

Κατά τη διάρκεια των νέων ισραηλινών βομβαρδισμών στον νότιο και τον κεντρικό τομέα της Λωρίδας της Γάζας, νωρίς σήμερα το πρωί, επτά ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

Μεταξύ των επτά, περιλαμβάνονται πέντε μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους τέσσερις γυναίκες, και σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια δύο αεροπορικών επιδρομών στο Ντέιρ αλ-Μπάλαχ. 
 Έξι ακόμα Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τρεις γυναίκες, η μία από τις οποίες ήταν έγκυος, και ένα παιδί, σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα.

Τέλος, ένας ισραηλινός στρατιώτης αγνοείται στη Λωρίδα της Γάζας και θεωρείται πιθανόν ότι είναι νεκρός, μετέδωσαν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σήμερα, δύο ημέρες αφού η οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι αιχμαλώτισε στρατιώτη κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.