"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

.ΣΥΡΙΖΑ: Νέα κομματική οργάνωση «χωρίς ομαδοποιήσεις» δρομολογεί ο Αλέξης Τσίπρας

«Διόρθωση αστοχιών» της προηγούμενης κυβέρνησης και διόρθωση άλλων αστοχιών στο εσωτερικό του κόμματος φαίνεται πως είναι οι βασικές προτεραιότητες του Αλ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ανέφερε σε συνεδρίαση κομματικού οργάνου την Δευτέρα το μεσημέρι, λίγο πριν την συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο ρόλος του νέου κυβερνητικού σχήματος θα είναι και να διορθώσει «αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης 7μηνης περιόδου».

Εντύπωση προξένησε πάντως και η σπουδή με την οποία ο κ. Τσίπρας θέλησε να μιλήσει για το εσωτερικό του κόμματος και τις αλλαγές που σχεδιάζει.

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες ενδείξεις και έπειτα από την πρώτη, ομολογουμένως αποτυχημένη προσπάθεια «ομογενοποίησης» του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο του 2013, στους σχεδιασμούς του προέδρου του κόμματος (ο οποίος μετά την εκλογική νίκη είναι και ισχυρότερος από ποτέ), περιλαμβάνεται 

και μία διαφορετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά την ύπαρξη, λειουργία και ισχύ των τάσεων. Οσο ακόμη παραμένει άγνωστη η ημερομηνία του συνεδρίου, σε κάποιους κύκλους αρχίζει να συζητείται ακόμη και η κατάργηση των εσωκομματικών τάσεων ή ομάδων, με τους «53» να είναι γνωστό ότι διεκδικούν επιρροή στις αποφάσεις της ηγεσίας.

Εχοντας πικρή εμπειρία από την απόπειρα μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ των συνιστωσών στον «ΣΥΡΙΖΑ των μελών» - κάτι που ουδέποτε λειτούργησε αποδοτικά, στην σκέψη του κ. Τσίπρα φαίνεται πως υπάρχει και το ενδεχόμενο κατάργησης και των τάσεων ή άλλων ειδών ομοαδοποιήσεων.


Σύμφωνα με κομμματικές πηγές, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήδη από την επομένη των εκλογών μίλησε για την ανάγκη οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος και της νεολαίας, «ώστε να αντιστοιχιστεί η οργανωτική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που τον στηρίζουν ενεργά», όπως είπε.


Προχωρώντας δε ένα βήμα περαιτέρω, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «αναγκαία μια διαφορετική λειτουργία του κόμματος, με συλλογική λειτουργία των οργάνων, χωρίς μηχανισμούς και ομαδοποιήσεις, ως ενός σύγχρονου πλουραλιστικού φορέα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.