"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

.Η απειλή Ντράγκι που έκλεισε το deal με το Βαρουφάκη

Ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, είναι ο άνθρωπος που έκλεισε τη συμφωνία για να ξεκινήσουν και πάλι οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους τρεις θεσμούς που μέχρι πρόσφατα αποκαλούσαμε τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. 

Ο κ. Ντράγκι προειδοποίησε τον Γιάννη Βαρουφάκη ότι η Ελλάδα σε δύο με τρεις εβδομάδες καταρρέει και πρέπει να αρχίσει άμεσα ο έλεγχος της οικονομίας από τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Βαρουφάκη την Δευτέρα στις Βρυξέλλες, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μία πολύ κρίσιμη κατάσταση και αν επιθυμεί επιπλέον βοήθεια, θα πρέπει να επιτρέψει στους εκπροσώπους της ευρωζώνης να επιστρέψουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Βαρουφάκη ότι πρέπει να εξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ.

Το δημοσίευμα βασίζεται σε πληροφορίες ευρωπαίων αξιωματούχων οι οποίοι δεν κατονομάζονται και σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, ο κ. Βαρουφάκης είπε στον κ. Ντράγκι ότι πρόκειται περί παρεξήγησης η ιδέα ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την επιστροφή των εκπροσώπων της ευρωζώνης.

«Μπορούν να αρχίσουν σύντομα;» ρώτησε ο κ. Ντράγκι και ο κ. Βαρουφάκης συμφώνησε.

«Την Τετάρτη;» ρώτησε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ και η συμφωνία έκλεισε.

Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, ο κ. Ντράγκι είπε ότι με τις αγορές κλειστές για την Ελλάδα και τις τράπεζες υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της κεντρικής τράπεζας, η ελληνική ρευστότητα μπορεί να αντιμετωπίσει κατάρρευση σε μία, δύο ή τρείς βδομάδες.

Εκπρόσωποι της ΕΚΤ και του κ. Βαρουφάκη, με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικώς το Bloomberg, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Σημειώνεται ότι ο Β. Σόιμπλε κάλεσε την Αθήνα να συνεργαστεί με την «τρόικα», όπως χαρακτηριστικά είπε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.