"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

.Ξεκάθαρος ο Ντράγκι: Αποδοχή ελληνικών ομολόγων μόνο με ολοκλήρωση αξιολόγησης

«Δεν δημιουργούμε νέους κανόνες για την Ελλάδα» τονίζει το αυστηρό μήνυμα έστειλε προς την Αθήνα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, λίγο πριν από τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
«Η διαδικασία θα πρέπει να μπει σε σειρά ώστε να αποκατασταθεί ο διάλογος μεταξύ των ελληνικών αρχών και των τριών θεσμών» τόνισε o ιταλός τραπεζίτης, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Εξέφρασε την πεποίθηση, ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, ότι οι συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, «με καλή θέληση από όλες τις πλευρές», θα καταλήξουν σε ένα αποτέλεσμα που θα συμβάλει στην αποκατάσταση αυτής της αξιόπιστης προοπτικής για επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης.
«Δεν δημιουργούμε κανόνες για την Ελλάδα, εξετάζουμε απλά τους υπάρχοντες» είπε ακόμα για το θέμα του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι να επαναφέρουμε την εξαίρεση για τα ελληνικά ομόλογα, εφόσον ικανοποιούνται οι συνθήκες για επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Σημείωσε στη συνέχεια ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευθεί να ικανοποιήσει πλήρως τις δανειακές τις υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές».
Απέρριψε παράλληλα ότι η ΕΚΤ εκβιάζει την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά η Τράπεζα έχει έκθεση 104 δισ. στη χώρα μας, ποσό που αποτελεί το 65% του ελληνικού ΑΕΠ. «Για τι είδους εκβιασμό μιλάμε λοιπόν;» τόνισε.
Eρωτηθείς σχετικά, ο κ. Ντράγκι ανέφερε ακόμα ότι η όριο έκδοσης έντοκων γραμματίων για την Ελλάδας περιορίζεται σε 15 δισ. ευρώ, κάτι που αποφασίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος και όχι από την ίδια την ΕΚΤ.

Τέλος, επανέλαβε ότι «δεν συζητάμε για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.