"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

.Σουλτς: Μόνο η Ελλάδα ερμηνεύει διαφορετικά τη συμφωνία

Στη διευκρίνιση ότι μόνο η Ελλάδα ερμηνεύει διαφορετικά τη συμφωνία του Eurogroup προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς ο οποίος παράλληλα επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλη καθυστέρηση.
Στην εξεύρεση λύσης τις προσεχείς ημέρες, ενδεχομένως και απόψε, επί της ερμηνείας των αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα, ευελπιστεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.
Σε συνέντευξη Τύπου ο Σουλτς υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων από την πλευρά της Αθήνας, αλλά παράλληλα εξέφρασε τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής επέμεινε ότι θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως σημείωσε, δεν μπορούν να αθετούνται μετά από ένα εκλογικό αποτέλεσμα.
Αναφερόμενος στην αποψινή επταμερή συνάντηση για την Ελλάδα, εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να είναι χρήσιμη αν συμβάλλει στην επίλυση των παρερμηνειών που υπάρχουν επί της απόφασης του Γιουρογκρούπ.

Τόνισε, τέλος, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι ξένες επενδύσεις σε μια χώρα δεν θα πρέπει να θέτουν εν αμφιβόλω θέματα εθνικής κυριαρχίας.
λλειψη χρόνου και κίνδυνος εξάλειψης των ευκαιριών
Εκφράζοντας την άποψη πως δεν υπάρχει χρόνος πλέον για την συζήτηση της «ερμηνείας» του προγράμματος, ιδιαίτερα όταν από τα 19 μέλη του Eurogroup, τα 18 διαφωνούν και μόνο η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως πρέπει να αποσαφηνιστεί διαφορετικά το πρόγραμμα, ο Μάρτιν Σούλτς δήλωσε τα εξής έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι θα πρότεινε στους ηγέτες της Συνόδου:
«Υπάρχει όντως κοινωνική ένταση στην Ελλάδα και υπάρχει και μια σοβαρότατη κατάσταση για τις πιο ευπαθείς τάξεις. Είναι αναγκαίο να τους ελαφρύνουμε και δεν πρέπει να αφεθούν χωρίς προστασία.»

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.