"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

.Ο Τσακαλώτος προαναγγέλει την αποτυχία της κυβέρνησης!

Στην ομολογία ότι θα ήταν αποτυχία για την Ελλάδα η έξοδο της, τόσο για το ευρώ, όσο και για την Ευρώπη και τη νομισματική ένωση προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδης Τσακαλώτος, παρότι γνωρίζει ότι τα επιτελεία του Μαξίμου (πιθανότατα και με τη συμμετοχή του ιδίου) επεξεργάζονται και το πασίγνωστο plan B…

Ο ίδιος, υπογράμμισε ότι μία άλλη ισοτιμία θα έφερνε προβλήματα σε όλη την Ευρώπη. Επισήμανε, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ότι θα πρέπει να έχουμε μία πολιτική συζήτηση και υπογράμμισε ότι οι λύσεις να εξευρεθούν σε πολιτικό επίπεδο.
Συγχρόνως, ο κ. Τσακαλώτος, μιλώντας σε συνέδριο του Economist, τόνισε ότι “αυτήν τη στιγμή ξοδεύουμε πάρα πολύ από τον χρόνο μας για τα προβλήματα της ρευστότητας και της χρηματοδότησης. Είναι κάτι που δεν μας αφήνει με δημιουργικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσακαλώτος, που συμμετείχε στο πάνελ εκπροσωπώντας την ελληνική πλευρά εμφανίστηκε αισιόδοξος, αλλά άφησε αιχμές ότι οι τεχνικές ομάδες και κάποιοι επικεφαλής των… θεσμών πιέζουν κατά τις διαπραγματεύσεις για να επιστρέψει η Ελλάδα στην εποχή όπου κυριαρχούσε το μνημόνιο, υπογραμμίζοντας ότι θέλουν να γυρίσουν την Ελλάδα πριν από την συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.