"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

.Αλ. Τσίπρας: Να βρίσκουμε συναινέσεις και λύσεις... Ο εντοπισμός του πολιτικού πλαισίου, προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος

Ο εντοπισμός του πολιτικού πλαισίου, προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αποτέλεσε την κεντρική συζήτηση της συνάντησης των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γερμανίας υπό τους Αγγελα Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού.

Τόσο στην εισήγησή του, όσο και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν ήρθε στο Βερολίνο για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, αλλά για να συζητήσει τρόπους συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, 

σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει ο ένας τον άλλο για να γεφυρωθούν οι διαφορές και να βρίσκουμε συναινέσεις και λύσεις. Είναι προτιμότερο, είπε ο κ. Τσίπρας, να μιλούμε ο ένας με τον άλλο, παρά ο ένας για τον άλλο.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τις θέσεις της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει αποτύχει, σημειώνοντας ότι στα πέντε χρόνια εφαρμογής αυτού του προγράμματος επήλθε πρωτοφανής δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά είχε επιπτώσεις στην οικονομία, τεράστια κοινωνική επίπτωση, ανεργία και διόγκωση του χρέους, αλλά και διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Το δεύτερο θέμα που υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, ήταν ότι είναι λάθος να λέγεται ότι για όλα φταίνε οι ξένοι και όχι οι ίδιοι οι Έλληνες. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πέρα από τις συνολικές αιτίες της κρίσης υπάρχουν σοβαρές εσωτερικές αιτίες που προκάλεσαν την κρίση και οι οποίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί, όπως η διαφθορά, η φοροδιαφυγή κλπ.

Υπό αυτό το πρίσμα, είπε ο κ. Τσίπρας, το συμπέρασμα είναι ότι αυτή την ώρα το θέμα δεν είναι να γκρεμίσουμε τα όποια θετικά υπάρχουν, αλλά να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής, να αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες και να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις για την φορολογική δικαιοσύνη, την διαφθορά και την φοροδιαφυγή.


Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να ολοκληρώσει την προσαρμογή της οικονομίας, αλλά και να διευρύνει την κοινωνική δικαιοσύνη για να ξεπεραστεί η κρίση. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.