"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

.Θα κριθεί στην πράξη

Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι εκτιμήσεις ότι το μοναδικό κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να συμπράξει κυβερνητικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και όταν θα ήταν αναγκαίο, ήταν οι ΑΝΕΛ του Π. Καμμένου. 

Κι έτσι το πρόβλημα της δεδηλωμένης λύθηκε, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης δόθηκε, ο Αλ. Τσίπρας ορκίστηκε και σήμερα αναμένεται να έχουμε την ορκωμοσία των υπουργών.

Τυπικά πρόκειται για την ενδεδειγμένη εξέλιξη υπό την έννοια ότι τα πολλά και μεγάλα προβλήματα του τόπου κινούνται μέσα σε ασφυκτικά πιεστικές χρονικές προθεσμίες και δεν υπάρχουν περιθώρια για χρονοβόρες διαδικασίες. 

Και επίσης θετικό είναι το γεγονός ότι θα υπάρξει κυβέρνηση με επαρκή κοινοβουλευτική πλειοψηφία έτσι ώστε να είναι σε θέση ν' αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα προκύψουν.

Αλλά το νόμισμα έχει και την άλλη όψη. Που είναι η προβληματική και οφείλεται στο ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ξεκινά με ορισμένες εγγενείς δυσκολίες, οι οποίες δεν είναι άλλες από το γεγονός ότι προέρχεται από συνεργασία δύο κομμάτων με τεράστιες ιδεολογικοπολιτικές διαφορές και με ακροατήρια εξοικειωμένα σε διαμετρικά αντίθετες απόψεις. 

Αν και κατά πόσο οι διαφορές αυτές θα παρακαμφθούν ή θ' αποδειχθούν αξεπέραστες και καταλυτικές θα κριθεί στην πράξη και ειδικότερα στη διαχείριση προβλημάτων πάνω στα οποία θα υπάρχουν διαφωνίες.


Ωστόσο, η τύχη της κυβέρνησης θα κριθεί πρώτα και πάνω απ' όλα από τον χειρισμό των ανοικτών προβλημάτων με την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους εταίρους και δανειστές μας. Και επ' αυτού δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη άποψη. 

Ολα -από την ικανότητα και την τύχη της κυβέρνησης μέχρι το παρόν και το μέλλον του τόπου- θα κριθούν στο επίπεδο της Ευρώπης.

 ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.