"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

.Οποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα...

Η εικόνα της πολιτικής ζωής του τόπου θα ήταν απλώς για γέλια, αλλά δυστυχώς η κατάσταση δεν επιτρέπει τέτοιες πολυτέλειες και είναι δυστυχώς για κλάματα. 

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες μπορεί να προκαλούν καγχασμούς μέχρι δακρύων, ταυτοχρόνως όμως αποκαλύπτουν τη θλιβερή κατάντια του Κοινοβουλίου και ορισμένων κομμάτων.

Οι αστειότητες με τις στημένες, κακόγουστες, ΚΥΠατζίδικες ιστορίες περί απόπειρας χρηματισμού βουλευτών για τη θετική τους ψήφο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το πιθανότερο είναι ότι θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Θύτες και... θύματα αυτής της ιστορίας μοιάζει να σέρνουν τον

 ίδιο χο­ρό σε ένα φρικώδες παρασκήνιο που οργιάζει και υποτιμά κάθε αξία του πολιτισμένου κόσμου. 

Πέραν αυτού όμως δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή και ανασύρουν αλήστου μνήμης εποχές για τη χώρα που κόστισαν ακριβά στη Δημοκρατία. 

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται και οι νεότεροι μπορούν εύκολα να μάθουν για τους «έγκυρους» μάρτυρες στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ, όπως εύστοχα μας θύμισε χθες με το άρθρο του στο «Εθνος» ο αειθαλής Ερρίκος Μπαρτζινόπου­λος, ο οποίος έζησε εκείνα τα γεγονότα και τα διατηρεί πάντα αναλλοίωτα στη μνήμη του.

Οσοι πάντως με ελαφρότητα έσπευσαν να τζογάρουν σε αυτό τον κατήφορο αργά ή γρήγορα θα βρεθούν υπόλογοι της απρονοησίας τους, καθώς, όπως λέει ο λαός, «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες». 

Το κακό όμως είναι ότι σε αυτό το κατάντημα παρασύρουν τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της και ενώ τα μέτωπα όλα είναι ανοικτά και τα σύννεφα πυκνώνουν στον ορίζοντα.


Η Δικαιοσύνη οφείλει για τη δική της αξιοπιστία αλλά και για την ισορροπία στη χώρα να υπερβεί τους συνήθεις ρυθμούς της και να διαλευκάνει το «μυστήριο» που κατακρεουργεί τους θεσμούς. 

Ταυτοχρό­νως η πολιτική ηγεσία που σέβεται τον εαυτό της και τον ρόλο της έχει χρέος να μην αφήσει λίθο επί λίθου μέχρι να αποκαλυφθούν η σκοπιμότητα, οι εμπνευστές και οι αυτουργοί της ιστορίας που μολύνει τη δημόσια ζωή. Ολιγωρίες και υπεκφυγές δεν επιτρέπονται σε κανέναν, για να σωθεί ό,τι σώζεται από την ευτέλεια.

 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.