"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

.Δυσωδία

Μπορεί ο φάκελος της υποτιθέμενης «απόπειρας εξαγοράς» του βουλευτή των ΑΝΕΛ να κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων, η δυσωδία του όμως παραμένει και, το κυριότερο, συνοδεύει μία από τις κορυφαίες διαδικασίες που προβλέπει το πολίτευμά μας. Στην Ελλάδα του 2014, που πασχίζει απεγνωσμένα να σταθεί στα πόδια της, κάποιοι επιμένουν να ταυτίζουν την πολιτική με τη λάσπη και τη χυδαιότητα.

Από τη μεθόδευση και μόνο της δημοσιοποίησής της είχε διαφανεί το γελοίο της υπόθεσης και η ποιότητα των κατηγόρων. Αρκεί και μόνο ότι ένας πολιτικός αρχηγός και ένας βουλευτής χρειάστηκαν τη μεσολάβηση ενός επαγγελματία διασκεδαστή σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για να γνωστοποιήσουν ένα κορυφαίας, υποτίθεται, σοβαρότητας πολιτικό γεγονός.
Δ
εν είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται αναπόδεικτες ή προφανέστατα αναληθείς κατηγορίες. Αλλά είναι βέβαιο ότι ποτέ άλλοτε τόσο λίγοι δεν ξεστόμισαν και δεν διέπραξαν μέσα σε μερικά μόνο εικοσιτετράωρα τόσες και τέτοιες αθλιότητες με στόχο την κατασυκοφάντηση πολιτικών αντιπάλων τους και την υπονόμευση της διαδικασίας εκλογής του πρώτου πολίτη της χώρας.

Και είναι επίσης βέβαιο ότι ακόμη κι αυτό το αυτονόητο δικαίωμα των εκπροσώπων του ελληνικού λαού να εκφράζουν αβίαστα τη γνώμη τους και να καταγγέλλουν άφοβα πράξεις και παραλείψεις που διαπιστώνουν διασύρθηκε και εξευτελίστηκε από άτομα που δεν είχαν τον παραμικρό ενδοιασμό να ψεύδονται προκλητικά και να εφευρίσκουν προσχήματα για να παρατείνουν τη διάρκεια της δικαστικής έρευνας.

Η χώρα δίνει μια κρίσιμη μάχη από την οποία θα εξαρτηθεί 
το παρόν και το μέλλον της. Και σ' αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να είναι εστιασμένη η προσοχή και το ενδιαφέρον όλων μας. 

Κάποιοι, που έχουν και το θράσος να αυτοπροβάλλονται ως υπεύθυνοι πολιτικοί, δεν διστάζουν να προκαλέσουν έναν άθλιο αποπροσανατολισμό και να αναδείξουν τη λάσπη και τη συκοφαντία σε βασικά πολιτικά όπλα τους.


Από μία άποψη είναι φυσικό να συμβαίνει. Στην πολιτική, όπως και στη ζωή άλλωστε, ο καθένας συνεισφέρει αυτό που διαθέτει. Και κάποιοι τη λάσπη ξέρουν, αυτή χρησιμοποιούν και μέσω αυτής υπάρχουν.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.