"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

.Επιτέλους καινοτομία

Θα το έχετε αντιληφθεί, υποθέτω, ότι δεν ανήκουν στις συνήθειες της στήλης τα εγκωμιαστικά σχόλια. Και είναι εύλογο να συμβαίνει. Για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή η δημοσιογραφική κριτική ασχολείται κυρίως με τα στραβά. Και δεύτερο, και σημαντικότερο, επειδή στον τόπο μας δεν είναι συχνές οι ευκαιρίες για εγκωμιαστικά σχόλια.

Ωστόσο, αν και όταν υπάρξει η δυνατότητα θα τον πω τον καλό μου λόγο. Το έκανα με τον νόμο του Πεπονή, που προσπάθησε να βάλει σε τάξη το Δημόσιο με την καθιέρωση του ΑΣΕΠ. 

Και το έκανα και με την περίπτωση του Μπένου και την ίδρυση των ΚΕΠ. Ηταν η σημαντικότερη προσπάθεια που είχε γίνει για την πάταξη της γραφειοκρατίας. Το έκανα και με την περίπτωση του Γ. Μανιάτη, που χάρη στις δικές του προσπάθειες ξεκίνησε η διαδικασία για την αξιοποίηση των πετρελαϊκών κοιτασμάτων που διαθέτουμε.

Και τώρα είναι η σειρά του υπουργού Εργασίας, του Γ. Βρούτση. Η καινοτομία του, που εξασφαλίζει τη δυνατότητα στον κάθε ασφαλισμένο να ενημερώνεται διαδικτυακά για την ασφαλιστική του κατάσταση, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα τεράστιο βήμα για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Και δεν είναι μόνο αυτό.

 Τώρα πια η έκδοση των συντάξεων θα πάψει να είναι υπόθεση μηνών ή και ετών και θα πραγματοποιείται μέσα σε διάστημα μερικών μόνο εικοσιτετραώρων.

Διαπιστώνεται έτσι για ακόμη μία φορά ότι εκείνο που έχει υποχρεώσει τη χώρα μας να αναζητεί ψηλαφητά τον δρόμο της στον 21ο αιώνα δεν είναι άλλο παρά η έλλειψη ανθρώπων, οι οποίοι να είναι διατεθειμένοι να αναμετρηθούν σοβαρά και αποφασιστικά με προβλήματα που μας καθηλώνουν στην υπανάπτυξη και ταλαιπωρούν τον πολίτη, υποχρεώνοντάς τον να σπαταλά χωρίς λόγο χρόνο και χρήμα.

Αλλωστε, τα προβλήματά μας δεν διαφέρουν από εκείνα άλλων λαών. Η μόνη διαφορά που υπάρχει είναι ότι εκείνοι καταπιάστηκαν με τα προβλήματά τους και τα έλυσαν. Οπως τα λύνουμε κι εμείς όταν αντιγράφουμε τα συστήματα των άλλων ή ψάχνουμε και βρίσκουμε δικά μας. Που, όμως, για να συμβεί πρέπει κάποιοι να βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει. 

Οπως έκαναν οι προαναφερθέντες. Και μακάρι να τους μιμηθούν κι άλλοι. Γιατί άσχετα από πολιτικές τοποθετήσεις, εκείνο που πρωτίστως χρειαζόμαστε είναι αποτελεσματικούς πολιτικούς.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.