"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΒΑΘΥ ΤΕΛΜΑ...Θέατρο σκιών

Σε «θέατρο σκιών» τείνει να μετατραπεί η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει των ψηφοφοριών για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανώς των εκλογών που θα ακολουθήσουν, μετά τις (νέες) αβάσιμες καταγγελίες που έκανε ο Π. Καμμένος για απόπειρα χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του προκειμένου να ψηφίσει υπέρ της εκλογής του Στ. Δήμα.

Πριν καν κοπάσει ο θόρυβος με την υπόθεση της Στ. Ξουλίδου, η οποία είχε καταγγείλει απόπειρα χρηματισμού της από... άνεργο ομογενή από τη Β. Ηπειρο, ο κ. Καμμένος επανήλθε χθες καταγγέλλοντας αυτήν τη φορά ότι υπήρξε απόπειρα δωροδοκίας του Π. Χαϊκάλη.

Στην υπόθεση ενεπλάκη φυσικά και ο ίδιος ο βουλευτής μέσω τηλεπαραθύρων, αλλά, όπως αποδείχθηκε λίγη ώρα αργότερα από την καταγγελία, εκείνος που προσπάθησε να δωροδοκήσει τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ήταν ο Γ. Αποστολόπουλος, πρώην σύμβουλος του κ. Καμμένου! Ο κ. Αποστολόπουλος σε γραπτή του δήλωση χθες το απόγευμα διέψευσε πλήρως τους ισχυρισμούς του κ. Χαϊκάλη, τον οποίο και χαρακτήρισε σόουμαν.

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι καταγγελίες αυτές προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, ενώ οδήγησαν σε μια μετωπική αντιπαράθεση τα πολιτικά κόμματα. Η ΝΔ μίλησε ανοιχτά για «άθλια ιστορία», το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε ότι πρόκειται για μια «στημένη υπόθεση», ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πολύ σοβαρές καταγγελίες που αξίζει να διερευνηθούν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, από την πρώτη στιγμή μίλησαν για φαιδρότητες που δεν θα αντέξουν ούτε μία ημέρα και στη συνέχεια η ΝΔ πέρασε στην αντεπίθεση. 

Με την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Π. Καμμένου, ο οποίος παρουσίασε τις καταγγελίες, όχι όμως και το όνομα εκείνου που προσπάθησε -όπως υποστήριξε- να δωροδοκήσει τον κ. Χαϊκάλη, έδωσε στη δημοσιότητα σειρά φωτογραφιών που εμφανίζει τον κ. Αποστολόπουλο να είναι δίπλα στον κ. Καμμένο κατά τη διάρκεια επίσημων συναντήσεων.

Συνάντηση με Τσίπρα
Η φωτογραφία που δημοσιεύει το «Εθνος» είναι από τις 22 Μαρτίου του 2013, όταν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Τον κ. Καμμένο συνόδευαν ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Νότης Μαριάς και ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος τότε ήταν στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι συμμετείχε στην άτυπη τρόικα του κόμματος που συναντήθηκε με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εσωτερικό της κυβέρνησης εκτιμούν ότι ο κ. Καμμένος προχώρησε σε αυτές τις αβάσιμες καταγγελίες προκειμένου να «φρενάρει» όσους βουλευτές του σκέπτονται να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας και επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους πάντες, προβάλλοντας ξανά τη θεωρία του «κουμπαρά». 

Ωστόσο, τα πυρά της ΝΔ συγκέντρωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε ακρίτως τις καταγγελίες πριν καν επιβεβαιωθούν από την έρευνα της Δικαιοσύνης.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη σε δηλώσεις της τόνισε: «Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως πολύ σοβαρή υπόθεση τις "καταγγελίες" του κ. Χαϊκάλη. 

Ασφαλώς είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, αφού ο κ. Τσίπρας αποδεχόταν ως στενό και αξιόπιστο συνομιλητή του στις κλειστές συσκέψεις με τον κ. Καμμένο το καταγγελλόμενο πρόσωπο. Για όλα αυτά ο κ. Τσίπρας οφείλει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Οπως επίσης οφείλει να εξηγήσει τη βιασύνη με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση υιοθέτησε τις "καταγγελίες" του κ. Καμμένου».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πολιτικό κλίμα έχει βαρύνει επικίνδυνα, εν όψει και της δεύτερης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη. Ο προβληματισμός για την απόπειρα κλιμάκωσης της έντασης μέσω αυτών των «οδών» προβληματίζει τον κ. Σαμαρά, ο οποίος θεωρεί ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι μετέρχονται μεθόδους ξένες προς τον πολιτικό πολιτισμό.
Απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα

Μήνυση Σαμαρά κατά Χαϊκάλη
Την άμεση αντίδραση του πρωθυπουργού προκάλεσαν οι ισχυρισμοί του κ. Π. Χαϊκάλη, ο οποίος αργά χθες το απόγευμα υποστήριξε δημόσια (Mega) ότι ο κ. Αποστολόπουλος, στις συναντήσεις που είχε μαζί του, του είπε ότι ενεργούσε εκ μέρους του πρωθυπουργού και ενός τραπεζίτη.

 Ο κ. Σαμαράς, αφού επεσήμανε -μέσα από ανακοίνωση του γραφείου Τύπου- ότι «η απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα βρίσκονται στην κορύφωσή τους», ανακοίνωσε ότι καταθέτει άμεσα μήνυση κατά του κ. Χαϊκάλη και ζητά την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να σιωπήσει όταν το όνομά του ακούγεται σε αυτή την υπόθεση, την οποία η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή χαρακτηρίσει ως «άθλια». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ακριβώς τακτική θα ακολουθήσει και έναντι οιουδήποτε άλλου εμπλέξει το όνομά του σε αυτή την υπόθεση.


Γιάννης Σαραντάκος

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.