"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

.Διλήμματα επιστρατεύει η κυβέρνηση για τους 180

Διατηρείται στο κυβερνητικό στρατόπεδο η αισιοδοξία για επίτευξη του στόχου των 180 βουλευτών ώστε να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή Πρόεδρος Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν συγκεντρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός.

Στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν σιωπηλά ότι είναι πιθανό μέχρι την τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή που σήμερα τηρούν, ακόμη και βουλευτές που έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσουν. Το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γίνει η τελική ψηφοφορία θα είναι εντελώς διαφορετικό και οι διεθνείς πιέσεις θα αυξηθούν, εκτιμούν.

Ήδη, άνθρωποι του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος έχουν ξεκινήσει αγώνα δρόμου, προσεγγίζοντας ανεξάρτητους βουλευτές, τους οποίου εκτιμούν πως θα μπορέσουν να μεταπείσουν ευκολότερα. Στη μάχη της προεδρικής εκλογής έχει μπει πια για τα καλά και ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος φέρεται να τηλεφωνεί σε βουλευτές θετικά προσκείμενους, ώστε να τους ευχαριστήσει.

Στο μεταξύ, ο Αντώνης Σαμαράς, επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση, ότι ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος και στις τρεις φάσεις της διαδικασίας εκλογής Προέδρου, ξεκαθαρίζοντας πως «Δεν παίζουμε με τους θεσμούς». Ο πρωθυπουργός απέδωσε μάλιστα τις φήμες που τον ήθελαν να προτείνει άλλον υποψήφιο για την Τρίτη ψηφοφορία, στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Σαμαράς εμφανίζεται γενικά αισιόδοξος και θεωρεί πως υπάρχει δυναμική ώστε ο Σταύρος Δήμας να είναι ο επόμενος Πρόεδρος. Ο πρωθυπουργός εκτιμά πως ο λαός δεν θέλει εκλογές και θα τιμωρήσει εκείνους που θα επιχειρήσουν να σύρρουν την χώρα σε πρόωρη εκλογική αναμέτρηση, και πως η δυναμική στην κοινωνία είναι υπέρ της εκλογής Προέδρου και της συνέχισης της πορείας της χώρας.

Παράλληλα επιμένει πως η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει την χώρα και τώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από το μνημόνιο και την είσοδο στην ανάπτυξη, ενώ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει πρόγραμμα και φοβίζει τους εταίρους και τις διεθνείς αγορές με το σχέδιό του θα έλθει σε ρήξη με τους συμμάχους και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να θέσει το δίλημμα της επόμενης χρονικής περιόδου. «Μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει εναλλακτική πολιτική. Τελικά κατέθεσαν ένα πρόγραμμα που το αμφισβήτησαν οι δικοί τους άνθρωποι και είπα ότι προτείνουν για τη χώρα δάκρυα και αίμα. 

Πήγαν πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο. Δεν το άφηναν καλύτερα, μόλις έμαθαν οι ξένοι επενδυτές ποιες είναι οι προθέσεις τους έφριξαν. Όλα αυτά όταν διατυμπάνιζαν ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκβιάζοντας και τους άλλους βουλευτές. 

Αυτό δημιούργησε πολιτική αστάθεια και ζημίωσε τη χώρα και την έξοδό της από το μνημόνιο. Το νέφος που είχε δημιουργηθεί οδήγησε κάποιους από τους δανειστές να ζητούν πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν. Γι αυτό πήραμε την απόφαση να φέρουμε την προεδρική εκλογή ενάμισι μήνα νωρίτερα.

 Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γραμμή ρήξης με την Ευρώπη που θα οδηγήσει σε κρίση την Ελλάδα που μπορεί να μεταδοθεί και στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των ξένων τη λέξη Grexit» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός φανερώνοντας ποια θα είναι η στρατηγική του.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.