"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

.Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη

Εκδήλωση διαλόγου για τις προοπτικές της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης οργανώνει η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την ενότητα της Κεντροαριστεράς, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχιακού μεγάρου.

Ομιλητές θα είναι ο πρώην υπουργός Παντελής Καψής, ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ Χρόνης Μακρίδης, ο πρώην υφυπουργός Νίκος Μπίστης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Κυριάκος Πιερρακάκης, η πρώην βουλευτής Ντόρα Τσικαρδάνη. Τη συζήτηση θα συντονίσει, εκ μέρους της Επιτροπής, ο Χρήστος Σεβαστιάδης.

Μέλη της Επιτροπής (Χρήστος Σεβαστιάδης, Αθηνά Χαραλαμπόγλου, Ρούλης Εδιάρογλου, Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Δημήτρης Λέκκας, Βασίλης Παντής, Ανέστης Αναστασιάδης) έδωσαν συνέντευξη Τύπου και υπογράμμισαν ότι αυτό που τους ενώνει είναι η κοινή αγωνία για το μέλλον της χώρας, της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς. 

Ταυτόχρονα εξέφρασαν ανησυχία, γιατί, όπως είπαν, «διαπιστώνουμε το κλίμα ακραίας πόλωσης που διαμορφώνουν οι δυνάμεις του μικρού δικομματισμού (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.).

 Μια πόλωση που συνοδεύεται από εμφυλιοπολεμική ρητορική η οποία επιχειρεί να διχάσει την ελληνική κοινωνία με διλήμματα από το παρελθόν που δεν έχουν καμία σχέση με το μέλλον της χώρας». 

Επισήμαναν ότι ο «πολιτικός εξτρεμισμός» και ο «δήθεν ριζοσπαστισμός» βρίσκουν εύφορο έδαφος και οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή, ενώ «η μετριοπάθεια υποχωρεί και οι ιαχές για προδότες και κρεμάλες υποκαθιστούν τον νηφάλιο πολιτικό λόγο».

Σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση τόνισαν πως υπάρχει «μεταρρυθμιστική ατολμία», αλλά πιστώνεται με τη σταθερή βούληση να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας συμμετέχει στις διαδικασίες συγκρότησης της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, επιδιώκει την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων, θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα πολιτικό υποκείμενο πολύ ευρύτερο από το ΠΑΣΟΚ και διατηρεί την τοπική αυτονομία της. 

Θέλει πιο τολμηρές, ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα και σημειώνει πως η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη δεν θα είναι το «σωσίβιο» του ΠΑΣΟΚ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.