"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

.Κοινή η μοίρα τους

Φυσικά και πρέπει να κάνει αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η δουλειά του. Και σε περιόδους όπως αυτή που βιώνουμε είναι και υποχρέωσή του. Μόνο που όταν ένα κόμμα προσβλέπει με αξιώσεις στην εξουσία, καλό θα είναι να φροντίζει ώστε οι κινήσεις του να είναι τέτοιες που ναι μεν να αντιπολιτεύονται τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά να μην υπονομεύουν προκαταβολικά κι εκείνη που οι ίδιοι φιλοδοξούν κάποια στιγμή να σχηματίσουν.

Το γνωρίζουν, υποθέτω, ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του πως, είτε το θέλουν είτε όχι, η άνοδός τους στην εξουσία, αν και όταν γίνει, θα σημαίνει πως θα κληθούν να διαχειριστούν τα προβλήματα του τόπου από εκεί που θα τα έχει αφήσει η υπό τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο συγκυβέρνηση. 

Και κοντά στον νου και η γνώση, που λέει και η παροιμία, όσο ευνοϊκότερη θα είναι η κατάσταση τόσο περισσότερες και οι πιθανότητες να είναι επιτυχημένη η διακυβέρνησή τους.

Ποια θα ήταν η ιδανική κατάσταση για μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Μα φυσικά να μην υπάρχει Μνημόνιο και οι όποιες υποχρεώσεις μας απέναντι στους εταίρους και δανειστές μας να είναι ήσσονος σημασίας. 

Που, σε απλά ελληνικά, σημαίνει να αποδειχθεί η υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση όσο το δυνατόν επωφελέστερη για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ξέρω ότι δεν αρέσει στους συριζαίους αυτή η προοπτική, αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Μπορεί για τον αντιπολιτευόμενο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι ευχάριστο ένα αποτέλεσμα που θα θεωρηθεί επιτυχία της κυβέρνησης, αλλά αν το αποτέλεσμα αποδειχθεί δυσάρεστο, τότε τις συνέπειες θα τις πληρώσουμε όλοι. Και στο «όλοι» περιλαμβάνεται και μια ενδεχόμενη μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βεβαίως, πολλά φαντασιώνονται ο Τσίπρας και οι συνεργάτες του, αλλά αν πιστεύουν πως υπάρχει περίπτωση να αποδειχθούν μαζί τους διαλλακτικότεροι οι εταίροι μας ή να υποκύψουν στις όποιες απειλές τους, τότε θα πρέπει να έχουν απολέσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

 Γιατί, ας μη γελιούνται, καθετί που δεν το κερδίζει η σημερινή κυβέρνηση, το χάνει και η όποια μελλοντική. Από την οποία, μάλιστα, θα υπάρχουν και αυξημένες απαιτήσεις, διότι εκεί στην Κουμουνδούρου έχουν σηκώσει πολύ ψηλά τον πήχη.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.