"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

.Στους ρυθμούς των παραδοσιακών χορών της Βενεζουέλας...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η ομάδα «Venezuela y Danza» από τη Βενεζουέλα φτάνει στην Πλατεία Γαρδένιας την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, στις 18:30 και οι δημότες του Ζωγράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν παραδοσιακούς χορούς της Βενεζουέλας.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το ΝΠ Πολιτισμού κι Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου και την Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα στα πλαίσια της 2ης Ετήσιας Πολιτιστικής Εκδήλωσης «Η Βενεζουέλα στην Ελλάδα».
Στόχος της εκδήλσης η ενδυνάμωσης των αδελφικών δεσμών που ενώνουν τους δύο λαούς και τη συνέχιση της προώθησης των πολιτιστικών ανταλλαγών, σε συνεργασία με διάφορους δήμους, συλλόγους και άλλους οργανισμούς Ελλάδας-Βενεζουέλας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να «ταξιδέψει» μέσα από τους χορούς στη Βενεζουέλα. Οι χορευτές και οι χορεύτριες θα μας προσκαλέσουν να εξερευνήσουμε τον θερμό ήλιο του χορού Καλίψο (calipso), της περιοχής Καγιάο (Callao), όπως και τον χορό Χορόπο (joropo), χαρακτηριστικό του βενεζουελάνικου κάμπου, για να φτάσουμε αργότερα στην ακτή της Καραϊβικής και να παραδοθούμε στο ρυθμό των κρουστών της.
Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται ελληνικές ομάδες παραδοσιακών χορών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, όπως η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου, ο Σύλλογος Κρητών «Ο ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», ο Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου, και Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του ΝΠ
Το Ραντεβού είναι την

Παρασκευή 7  Νοεμβρίου 2014
και ώρα 18:30 πλατεία Γαρδένια,
στο Κινηματοθέατρο ΑΛΕΚΑ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.