"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

.Ι. Δραγασάκης: Μόνο στον λαό μπορεί να απευθυνθεί όποιος θέλει ψήφο εμπιστοσύνης

 Οι αιχμές που άφησε κατά της κυβέρνησης, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας εφοπλιστής, ένας εκδότης, μεγάλος ή μικρός ή ένας φίλος του πρωθυπουργού να τηλεφωνήσει στο Μαξίμου για να ακυρωθεί ένας νόμος», ανέβασαν στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν στους βουλευτές της συγκυβέρνησης από την αναφορά αυτή, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης τον κάλεσε να μιλήσει με ονοματεπώνυμα αν έχει στοιχεία.
Αφορμή ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, στην οποία ο κ. Δραγασάκης ορίστηκε εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα ονόματα όλα θα τα αποκαλύψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε ο κ. Δραγασάκης, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που συνεχίζονταν συνέστησε υπομονή, να μην προκαλούν και το κόμμα του θα επανέλθει.
«Ο κ. Δραγασάκης διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό. Είναι ή μια βαριά κατηγορία ή συκοφαντία. Στο χέρι του είναι να αποδείξει αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο. 

Με ονοματεπώνυμο μιλούν οι έντιμοι πολιτικοί γιατί διαφορετικά, και όχι άδικα, κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν αλλιώς», αντέδρασε ο κ. Σταμάτης. Και συμπλήρωσε:
«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές απόψεις αλλά σήμερα μας απογοητεύσατε».
«Αν υπάρξει υπομονή ίσως και αυτό να το δούμε. Δεν είμαι έτοιμος. Το πότε θα το καθορίσω εγώ», αντέτεινε ο κ. Δραγασάκης.

«Ο πολιτικός λόγος οφείλει να είναι καθαρός και ευθύς», του ανταπάντησε ο κ. Σταμάτης.
Νωρίτερα, ο κ. Δραγασάκης σχολιάζοντας την πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση έκανε λόγο για «τακτικισμούς χωρίς πολιτική ουσία» που εξυπηρετούν μόνο επικοινωνιακούς στόχους.

«Οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι ζούμε σε μια πρωτοφανή κρίση αντιπροσώπευσης. Μόνο στο λαό μπορεί να απευθυνθεί όποιος θέλει ψήφο εμπιστοσύνης. Διαφορετικά η κρίση εντείνεται», ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

«Με την ψήφο μας τους γυρίζουμε την πλάτη και περιφρονούμε όσους επιχειρούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό» τόνισε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο εισηγητής Γιάννης Δημαράς δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.  

«Καταψηφίζουμε τη συγκυβέρνηση. Δεν πρόκειται να της δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης» ξεκαθάρισε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στη Βουλή.


Παράλληλα, χαρακτήρισε την πρόταση ψήφου εμπιστοσύνης ως επιλογή της κυβέρνησης στο πλαίσιο επιχείρησης συσπείρωσης και υποστήριξε ότι στόχος της είναι «να την αποσπάσει για να κλιμακώσει την αντιλαϊκή πολιτική της, όπως προκύπτει και από το προσχέδιο του προϋπολογισμού».

Την άρνηση του κόμματός του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο εισηγητής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Αναγνωστάκης.

«Κρατούν οκτώ βουλευτές μας στη φυλακή, για να μην χρειαστούν 151 βουλευτές για την ψήφο εμπιστοσύνης...» δήλωσε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να ενσπείρει το φόβο και την ανασφάλεια, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά της» ανέφερε στην ομιλία του ο εκπρόσωπός των ανεξάρτητων βουλευτών, Θεόδωρος Παραστατίδης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.