"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

.Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Σκληρή κόντρα, στην Βουλή, μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το άρθρο για τον επανέλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών και την παράνομη μετατροπή συμβάσεων στο δημόσιο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το πόρισμα των ελεγκτών του ΑΣΕΠ για τις παράνομες προσλήψεις στο Δήμο Κερατσινίου, το οποίο περιλαμβάνει γνωμοδότηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου, που ως εργατολόγος, πριν από την εκλογή του στη Βουλή, επεσήμανε ότι δεν έπρεπε να γίνουν οι προσλήψεις, διότι οι υποψήφιοι δεν πληρούσαν τα κριτήρια. 

Η ζημιά για το δημόσιο από τις παράνομες προσλήψεις μόνο στο Δήμο Κερατσινίου ξεπέρασε τα 2 εκ ευρώ και η υπόθεση ερευνάται από τη δικαιοσύνη σε βαθμό κακουργήματος τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία.

Απάντηση Αλ. Μητρόπουλου
Απαντώντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε ότι δε χαρακτήρισε ποτέ παράνομους τους υπαλλήλους που απολύθηκαν αλλά στην γνωμοδότηση του αναφερόταν στα αυστηρά κριτήρια που είχε θέσει η κυβέρνηση Καραμανλή για τη πρόσληψη των συμβασιούχων και τη κατάχρηση της εργασίας που παρείχαν.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με ιταμό ύφος ορκίστηκε στην τρόικα για την απομάκρυνση 150 χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο και την κάλεσε -αν πραγματικά τάσσεται υπέρ των ίσων ευκαιριών - να προωθήσει διάταξη για την τοποθέτηση δικαιούχων που είχαν αποκλείσει στην θέση όποιου προσελήφθη παρανόμως.
Ένταση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της προέδρου της ολομέλειας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μια υποστηρίζει εξωαριστερά στοιχεία με μολότοφ στα πανεπιστήμια και από την άλλη σιγοντάρει τους δημάρχους να μην δέχονται τον έλεγχο των συμβάσεων».
Διασταύρωσαν τα ξίφη Κυβέρνηση - ΣΥΡΙΖΑ
Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουπλής, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι «επιχειρεί με αναδρομικό τρόπο να βρει το νέο αίμα που ζητά η τρόικα», κάνοντας λόγο για «σφαγείο στο βωμό των απαιτήσεων των δανειστών».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Δημήτρης Στρατούλης χαρακτήρισε «απαράδεκτο» και «αυταρχικό» το να σύρονται στα δικαστήρια δήμαρχοι που δεν δέχτηκαν να προχωρήσουν στον επανέλεγχο των συμβάσεων πρόσληψης προσωπικού. 
Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «λαϊκισμό» και «μηδενισμό», ενώ διαβεβαίωσε ότι «ο επανέλεγχος αφορά μόνο την γνησιότητα των δικαιολογητικών».
Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε «πολιτικά ανήθικη» την στάση της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «στηρίζει όσους κρατούν μια θέση εργασίας στο δημόσιο, με παράνομα μέσα, σε βάρος όσων νομίμως είχαν το δικαίωμα διορισμού».
Εν τω μεταξύ, ένταση προκλήθηκε μεταξύ του βουλευτή τη ΔΗΜΑΡ, Γιώργου Κυρίτση, και της υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύης Χριστοφιλοπούλου, όταν ο κ. Κυρίτσης δήλωσε ότι «το dna του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οδήγησε τη χώρα στη πτώχευση και τώρα απαιτούν να τους ζητήσουμε συγνώμη».

Φραστικό επεισόδιο Μακρή-Γεωργιάδη

Στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην ολομέλεια της Βουλής η ανεξάρτητη βουλευτής Κοζάνης Ραχήλ Μακρή κατηγόρησε τον Άδωνη Γεωργιάδη για διορισμό διοικητή στο νοσοκομείο Γρεβενών με πλαστά πτυχία και συστατική επιστολή του Υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλου. Απαντώντας ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για λάσπη και συκοφαντία.  

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.