"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

.Εμπρός ακόμα μια φορά

Και τελευταία για μια μεγάλη περίοδο αν αυτή η κίνηση δεν ευοδωθεί. Το κείμενο υποψηφίων και στελεχών της Ελιάς σηματοδοτεί την έναρξη της προσπάθειας που πρέπει να καταλήξει στη συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης μέσα από ένα αυθεντικό ιδρυτικό Συνέδριο. 

Τι προηγήθηκε; Η δημοσκοπική κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ που σήκωσε μόνο του το βάρος της διάσωσης της χώρας χωρίς να έχει προετοιμάσει το κακομαθημένο κομμάτι του εκλογικού του ακροατήριου που γλίστρησε στον υποσχόμενο επιστροφή στον χαμένο παράδεισο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αποτυχία της κίνησης των «58», που ενώ είχε όλες τις προϋποθέσεις να συμβάλει στη συγκρότηση της Μεταρρυθμιστικής Κεντροαριστερής παράταξης, δεν μπόρεσε να μείνει σταθερή σε ένα σχέδιο και κατακερματίστηκε. 

Η εμφάνιση του Ποταμιού με ασαφές πολιτικό ιδεολογικό στίγμα και με εμφανή την πρόθεση να καλύψει μόνο του τον ενδιάμεσο χώρο, πράγμα που αποδεικνύεται ότι δεν είναι εφικτό. 

Η συγκρότηση και η κάθοδος στις ευρωεκλογές της Ελιάς, που στις δεδομένες συνθήκες πέτυχε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα, αποδεικνύοντας τη θέληση του κόσμου της παράταξης να στηρίξει ένα ενωτικό και ανανεωμένο σχήμα, ευρύτερο από το ΠΑΣΟΚ. 

Την εικόνα συμπληρώνουν οι συνεχείς επιθέσεις κατα της Ελιάς από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που, με πρόσχημα τον κομματικό πατριωτισμό, ουσιαστικά ήθελαν να χτυπήσουν και την Ελιά και τον Βενιζέλο.

Τώρα, λοιπόν, έχουμε μια ύστατη ευκαιρία να συγκροτήσουμε χωρίς ηγεμονισμούς και μικρομεγαλισμούς τη Δημοκρατική Παράταξη. Η Παράταξη χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συγκροτηθεί, μόνο με το ΠΑΣΟΚ επίσης δεν μπορεί να συγκροτηθεί. 

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για ένα γνήσιο, δημοκρατικό Ιδρυτικό Συνέδριο έχουν τεθεί με σαφήνεια και με λεπτομέρειες. Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί για να αποφύγει τις ευθύνες που του αναλογούν ότι πρόκειται για ένα Συνέδριο «του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου». Οποιος δεν θέλει να έρθει, πρέπει, κατα συνέπεια, να βρει καλύτερο πρόσχημα.

Και όσοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ πίστεψαν ότι με τις συνεχείς επιθέσεις τους στην Ελιά θα οδηγούσαν τα πράγματα σε ένα ΠΑΣΟΚ στα μέτρα τους και στις επιδιώξεις τους, καλό είναι να συμφιλιωθούν με τη νέα πραγματικότητα. 

Οπως λέει και το κείμενο των στελεχών της Ελιάς που δηλώνουν παρόντες και παρούσες στην πορεία προς το Συνέδριο, «όλοι χρειάζονται, κανείς δεν περισσεύει. Ολοι μαζί μπορούμε». Τι δεν χρειαζόμαστε: αναβλητικότητα, εγωισμούς και προσωπικές στρατηγικές. Ο κόσμος της παράταξης -που αντέχει ακόμα- μας δίνει μια τελευταία ευκαιρία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.