"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

.Σημάδια ανάκαμψης το 2014

Την ανάγκη συντονισμού των χωρών της ευρωζώνης για την τόνωση της ανάπτυξης, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε οτι «καταφέραμε να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε με επιτυχία στις αγορές, τονίζοντας οτι οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι στη χώρα μας η ανάκαμψη θα φανεί στη χρονιά που περνάμε.
Η Ελλάδα θα μιμηθεί την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, θα βγει στις αγορές και θα σταθεί στα πόδια της, δήλωσε μεταξύ άλλων  ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας εκφράζοντα τον θαυμασμό του για την πρόοδο της χώρας μας. 
Από την πλευρά του ο Πορτογάλος πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει φέτος στην οικονομική ανάπτυξη, ενώ εξέφρασε την αλληλεγγύη και τον σεβασμό του προς τον ελληνικό λαό που επλήγη από την κρίση.
Έπλεξε παράλληλα το εγκώμιο του κ. Σαμαρά, ο οποίος όπως είπε, κατάφερε να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
«Καταβάλλετε μια τεράστια προσπάθεια για να τηρήσει η Ελλάδα τη συμφωνία της. Είμαι βεβαιος ότι η Ελλάδα και ο λαός της βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια και θα ακολουθήσουν το παράδειγμα όλων των άλλων χωρών που πέρασαν από τα προγράμματα προσαρμογής».
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
«Ο κ. Σαμαράς θα πρόσφερε άφθονο γέλιο με τις δηλώσεις του για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αν δεν ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι ο κ. Σαμαράς παραμένει, όμως, πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει βιώσει τις πιο δραματικές συνέπειες μιας βάρβαρης και αντικοινωνικής πολιτικής, για την οποία δεν λέει λέξη.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, δίνοντας απάντηση στο σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε : «Ο μόνος που προσφέρει άφθονο γέλιο είναι ο κ. Τσίπρας» 
Η κα Βούλτεψη ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας για τις δικές του δηλώσεις επιλέγει ως φόντο τη βίλλα της ιστορικής οικογένειας αριστοκρατών Ντ' Έστε, έχοντας μόλις παρουσιάσει την... «αιρετική»- όπως σημειώνει- άποψη σε αυτούς τους οποίους καταγγέλλει.

Σχόλιο ΚΚΕ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού 

«Η πραγματική ανακούφιση του λαού από την ανεργία και τη φοροεπιδρομή δεν εξασφαλίζεται από την ΕΕ των μνημονίων διαρκείας και της δημοσιονομικής πειθαρχίας», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο ομόλογό του.     

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.