"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

.Ορκίστηκε το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ζωγράφου – πιάνει δουλειά η νέα Δημοτική αρχή (ΦΩΤΟ )

Συνέπεια, σκληρή δουλειά από την δημοτική της ομάδα, αλλά και ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών ζήτησε η νέα Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη χτες κατά την ορκομωσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν κατάμεστη. 

Η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος, είπε μεταξύ άλλων ότι «Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, αλλά με αισιοδοξία, θετική διάθεση, εμπιστοσύνη στις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις της πόλη μας και το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας, θα την αλλάξουμε! 

Σήμερα αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε είναι ότι: Εγγυόμαστε   την  δημοκρατική λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου, με ουσιαστική συμμετοχή, διαφάνεια, ισονομία, εντιμότητα, πολιτική ηθική και αποτελεσματικότητα».

Σχεδόν οι μισοί δημοτικοί σύμβουλοι και η δήμαρχος ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο, ενώ οι υπόλοιποι με θρησκευτικό. Αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Χαράλαμπος από τον ιερό ναό του Αγίου Θεράποντα. 

Η ομιλία της δημάρχου έχει ως εξής:
 Κυρία Αντιπεριφεριάρχη Κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής κ.Κυπριανίδου
Κύριε ΑντιπεριφεριάρχηΔυτικούτομέα της Περιφέρειας Αττικής κ.Τζόκα
Αγαπητέ Δήμαρχε Καισαριανής
Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι,
Αγαπητοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων
Αγαπητοί συνεργάτες εργαζόμενοι στο Δήμο
Φίλες και φίλοι
Σας καλωσορίζουμε στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού συμβουλίου και σας ευχαριστούμε που μας τιμάτε με την παρουσία σας
Το νέο δημοτικό συμβούλιο και η νέα δημοτική αρχή – έχουμε όλοι συναίσθηση ότι- αναλαμβάνουμε τα καθήκοντα μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την πατρίδα, την κοινωνία και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σε μια περίοδο κατά την οποία οι συνθήκες της ζωής μας –οι συνθήκες της ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών έχουν αλλάξει δραματικά!
Η τοπική αυτοδιοίκηση- θύμα και αυτή μαζί με την κοινωνία –των μνημονιακών πολιτικών, σταδιακά αφυδατώνεται από πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, χάνει την ανεξαρτησία της και μετατρέπεται σε γραφειοκρατικό εργαλείο της κεντρικής εξουσίας.

Πιστεύουμε ότι η πραγματικότητα αυτή πρέπει να αλλάξει!
Την πραγματικότητα αυτή οφείλουμε να την αλλάξουμε!
Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, αλλά με αισιοδοξία, θετική διάθεση, εμπιστοσύνη στις ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις της πόλη μας και το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου μας, θα την αλλάξουμε!

Σήμερα αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε είναι ότι:
Εγγυόμαστε   την  δημοκρατική λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου, με ουσιαστική συμμετοχή, διαφάνεια, ισονομία, εντιμότητα, πολιτική ηθική και αποτελεσματικότητα.

Με την συνεργασία του ΔΣ, των εργαζομένων, των μαζικών φορέων και των συλλογικοτήτων της πόλης μας θα δουλέψουμε:
·         για Δήμο σύγχρονο, ανοιχτό, κοινωνικά αλληλέγγυο, που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα μικρά και τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας
·         για Δήμο που θα υπερασπιστεί τα δημόσια αγαθά,  θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι των ολίγων και θα εξασφαλίσει τη λαϊκή συμμετοχή
·         
Για Δήμο που θα στηρίξει την κοινωνία να σταθεί όρθια στις συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης μέσω της ανάδειξης της ταυτότητας της
Όλα αυτά απαιτούν τη δική μας απόφαση, συνέπεια και σκληρή δουλειά, αλλά και τη δική σας απόφαση για συμμετοχή –ουσιαστική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών

Βασιζόμαστε στις σχέσεις ειλικρίνειας και αλληλοσεβασμού που δημιουργήσαμε μαζί σας όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύουμε ότι όλο το δημοτικό συμβούλιο –ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες και πολιτικές  απόψεις – θα δουλέψει για το καλό αυτής της πόλης.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.