"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

.Σενάρια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της κυβέρνησης εν όψει των διαπραγματεύσεων του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι με την τρόικα. 

Σειρά σημαντικών επαφών στην πρωθυπουργική ατζέντα τις επόμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης όπου θα επιχειρήσουν να κλείσουν όλα τα εκκρεμή θέματα της συγκυβέρνησης, μεταξύ αυτών και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Την ίδια ώρα επανακάμπτουν τα σενάρια για το πρόσωπο που θα προτείνει η ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Ο Αντώνης Σαμαράς, θα προσπαθήσει να εμπλουτίσει τη λίστα των συμμάχων στην ελληνική απαίτηση για απομείωση του χρέους. Αύριο ο Πρωθυπουργός συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με τον  νέο Πρόεδρο του  Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Την Τετάρτη, 27 του μήνα,  θα έχει συνομιλίες με τον τέως υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα. Στην πρωτεύουσα για επίσημες συνομιλίες θα βρεθεί την Πέμπτη, και ο Μπενουά Κερέ,  μέλος του  εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Στις 29 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Βρυξέλλες προκειμένου να μετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει μία ακόμη συνάντησ η με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ. 

«Εδώ ο κ. Σαμαράς φοβάται να ανοίξει τη Βουλή γιατί δεν έχει τους 151 για τη ΔΕΗ και μας λέει ότι έχει τους 180;» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙ
ΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη Realnews. 

Αναφορικά με τις πληροφορίες ότι ο κ. Κουβέλης είναι πρόσωπο-κλειδί στην εκλογή Προέδρου, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Η ΔΗΜΑΡ, εξ όσων γνωρίζω, υποστηρίζει ότι ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ. Δεν θα μπορούσα ποτέ εγώ να πω τι θα πράξει. Ελπίζω όμως και πιστεύω ότι δεν θα συμβάλει στη συνέχεια αυτής της πολιτικής». 

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει υποψήφιο και επαναλαμβάνει ότι «συναινέσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου αφού εκφραστεί ο λαός».

«Το ΚΚΕ από θέση αρχών δεν ψηφίζει κανέναν υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν συμμετέχει στα παιχνίδια που κάνουν τα άλλα κόμματα, άλλα για την εξεύρεση των 180 βουλευτών και άλλα για τους 121» ξεκαθάρισε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λέγοντας ότι η σεναριολογία «ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού».

Για ακατάσχετα συνεχιζόμενη προεδρολογία  με συγκεκριμένα ονόματα ως τυράκι δολώματος» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ. Δεν θα δώσουμε στην συγκυβέρνηση της ισοπέδωσης των Ελλήνων, το δικαίωμα να συνεχίσει να κυβερνά. Ισχύει η ομόφωνα εκφρασθείσα επίσημη θέση μας και ζητάμε εκλογές χθες» πρόσθεσε

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.