"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

.Θα επιβιώσει η ΔΗΜΑΡ;

Διαλυτικά στοιχεία εκδηλώνει πλέον η κρίση στη ΔΗΜΑΡ καθώς μέσα σε λίγες ώρες το κόμμα έχασε δύο βουλευτές, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή, ενώ ο Σπύρος Λυκούδης στρέφεται κατά της ηγεσίας για τη διαγραφή Ψαριανού. Παράλληλα η στάση της ΔΗΜΑΡ στο θέμα των προτάσεων για το δημοψήφισμα δημιούργησε αμηχανία καθώς οι υπογραφές των βουλευτών της αθροίζονται με εκείνες της Χρυσής Αυγής.
Χρονικά, οι εξελίξεις άρχισαν με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης που έκανε η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου. «Η δυσάρεστη κατάσταση στην οποία περιήλθε σταδιακά το κόμμα μέχρι σήμερα επιβαρυνόταν καθημερινώς σχεδόν από τη λειτουργία ενός παλαιοκομματικού, κλειστού, αυτιστικού μηχανισμού. 

Ο μηχανισμός αυτός, ό,τι απέμεινε πια από τη ΔΗΜ.ΑΡ., λυπάμαι να το πω, ήταν πάντα εναντίον μου, με τρόπο προκλητικό και αυθάδη για μία, στο κάτω-κάτω, εκπρόσωπο του ελληνικού λαού.»

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για τη δεύτερη μεταβολή στην Κ.Ο της ΔΗΜΑΡ από επιστολή του Φ. Κουβέλη, με την οποία απομακρύνθηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός. «Η ΔΗΜΑΡ, κόμμα που αποδεδειγμένα σέβεται τη διαφορετική άποψη, εξάντλησε όλα τα περιθώρια για την παραμονή του στην κοινοβουλευτική ομάδα, παρά την έκδηλη περιφρόνηση που επί μεγάλο χρονικό διάστημα επιδεικνύει ο ίδιος για τις συλλογικές μας αποφάσεις»
Η απόφαση του κ. Κουβέλη πυροδότησε άμεσα αντιδράσεις.
«Φαίνεται ότι μετά την εκλογική συντριβή, η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα έχουν εξαφανιστεί στα ηγετικά κλιμάκια της ΔΗΜΑΡ» δήλωσε ο Σπύρος Λυκούδης, σχολιάζοντας την αποπομπή του Γρ. Ψαριανού. 

«Όποιες ενστάσεις κι αν υπάρχουν για τον τρόπο που χειρίστηκε τελευταία την σχέση του με τη ΔΗΜΑΡ, δεν είναι δυνατόν να αγνοείται η μακρά σχέση ζωής του Γρηγόρη με την ιστορία της ανανεωτικής αριστεράς, η ιδρυτική σχέση του με το κόμμα και η επί τετραετία συνεχής συμβολή και παρουσία του στους αγώνες μας.»

Αντίστοιχη είναι και η κριτική που ασκεί ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, στην επιστολή παραίτησης που απευθύνει προς τον γραμματέα του κόμματος, τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. «Η ΔΗΜΑΡ έφτασε στο 1,23% ακριβώς επειδή ακολούθησε μια γραμμή, την οποία εδώ και και λίγες εβδομάδες έχει πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων. Αναρωτιέμαι τώρα ποια γραμμή ακολουθεί η ΔΗΜΑΡ; Μήπως αυτή που εδώ και ένα χρόνο ο Γρηγόρης και πολλοί άλλοι διεκδικούσαμε; 

Θεωρώ αδιανόητο να διαγράφεται ένας βουλευτής, ο οποίος έχει δικαιωθεί στον απόλυτο βαθμό. Πίστευα ή ήλπιζα ότι η όποια αλλαγή γραμμής, θα συνδυαζόταν και με γενναίο άνοιγμα προς τους ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο έχουν λοιδορηθεί, επειδή έλεγαν αυτά ακριβώς που τώρα προσπαθεί να πει η ΔΗΜΑΡ. Διαπιστώνω ακριβώς το ανάποδο με τη διαγραφή του Ψαριανού.»

Η κοινοβουλευτική δύναμη της ΔΗΜΑΡ περιορίζεται πλέον στους 11 βουλευτές, όσοι και υπογράφουν την πρόταση για δημοψήφισμα. Η ΔΗΜΑΡ δέχεται να αθροιστούν οι υπογραφές των βουλευτών της με εκείνες των χρυσαυγιτών, πλην όμως διευκρινίζει-το αυτονόητο-την τεράστια απόσταση που χωρίζει τα δύο κόμματα.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.