"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

.Αντιπαράθεση πολλών μεγαβάτ

Ενιαίο μέτωπο απέναντι στην ιδιωτικοποίηση της μικρής ΔΕΗ επιχειρούν οι συνδικαλιστικοί φορείς, μετά την επίταξη των εργαζομένων που έδωσε τέλος στην απεργία τους και ενόψει της μεθαυριανής ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή. Το μεσημέρι συνέρχεται η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ, μετά το κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αποτροπή των κυβερνητικών αποφάσεων. 

Ικανοποίηση, την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση για τη λήξη συναγερμού στο θέμα της ΔΕΗ, τουλάχιστον σε επίπεδο προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, ενώ την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την προσπάθειά του για τη συλλογή 120 υπογραφών βουλευτών για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης θα έχει διμερείς επαφές με συναδέλφους του στη ΔΗΜΑΡ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ανεξάρτητους βουλευτές. 

Η πρωτοβουλία πηγαίνει πολύ καλά, δήλωσε στο Mega ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Σημείωσε, δε, ότι και το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ της άθροισης των ψήφων ακόμη και επί διαφορετικών προτάσεων για το δημοψήφισμα και έκανε λόγο για «πολιτικά εύλογο» αίτημα.

Υπέρ της πρότασης για δημοψήφισμα δήλωσε ότι θα ψηφίσει ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, σημειώνοντας ότι θα ψηφίσει ό,τι ψηφίζει και το κόμμα με το οποίο μπήκε στη Βουλή.

Για την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρωθούν 120 υπογραφές συνεδριάζουν τα όργανα της ΔΗΜΑΡ. Ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης έχει ταχθεί υπέρ, ωστόσο βουλευτές αντιδρούν, γεγονός που εγείρει νέα πολιτικά θέματα στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Εν τω μεταξύ, τη στάση των σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΗ που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην εργασία τους, χαιρέτισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σ. Βούλτεψη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Όταν η Δημοκρατία λειτουργεί, όλα λύνονται» τόνισε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε ότι οι απεργίες θα πρέπει να γίνονται με συνδικαλιστικά αιτήματα, κάτι το οποίο, όπως σημείωσε, εξέλειπε από την απεργία της ΓΕΝΟΠ. «Η αξία και ο πλούτος της χώρας δεν είναι δουλειά των συνδικαλιστών» είπε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.