"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

.«Tώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού»

«Οι επόμενοι δύο μήνες έως τις ευρωεκλογές είναι εξαιρετικά πυκνοί, κρίνεται η στρατηγική κατεύθυνση της χώρας, τώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε τις σκληρές θυσίες του λαού γιατί η χώρα μπορεί να αποκαταστήσει τη φυσιογνωμία της, να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να γίνει ξανά ουσιαστικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε.», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε  συνέντευξη Τύπου για τις προτεραιότητες του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. 

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στους 6 πυλώνες (πολιτικός, δημοσιονομικός, αναπτυξιακός, κοινωνικός, θεσμικός, διεθνής και ευρωπαϊκός) για τον «δρόμο της ανάκαμψης» «που ανοίγεται μπροστά μας», κάτι που, όπως είπε, πιστοποίησε και ο ίδιος στις επαφές, κάτι που γνωρίζουν οι ξένοι ηγέτες, «πολύ περισσότερο η κ. Μέρκελ». 

Υποστήριξε δε ότι αν και δεν έχουμε περάσει την κρίση ακόμα, «είμαστε πολύ κοντά, στη στροφή για την έξοδο από την κρίση και σημείωσε ότι «η σταθερότητα της χώρας είναι εθνικό αγαθό που κανείς δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση ούτε άμεσα ούτε έμμεσα». 

Επιπλέον, είπε ότι και με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου και την αναζωπύρωση της συζήτησης για τη Χρυσή Αυγή φαίνεται ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ μέσα στην κυβέρνηση, όπως και οι διαφορές του, ιστορικές ιδεολογικές, θεσμικές, με τη ΝΔ. Τόνισε δε ότι εάν στηριχθεί οι προοδευτικός πόλος στις επικείμενες εκλογές οι εσωτερικοί συσχετισμοί στην κυβέρνηση θα είναι καλύτεροι για τον τόπο. 

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή, είπε πως φαίνεται ότι έχουμε μια εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί πλήρως και χαρακτήρισε «θλιβερό» ότι «υπήρξε κυβερνητικός στέλεχος που φέρθηκε όπως φέρθηκε ο κ. Μπαλτάκος». 

Χαρακτήρισε «ακραίο» και «αδιανόητο» αυτό που συνέβη και πρόσθεσε ότι πρόκειται για «απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά» εκ μέρους του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου. 

Χαρακτήρισε δε την «Ελιά» όχημα που επιτρέπει να κινηθεί όλη η παράταξη μαζί, αν όχι στις ερχόμενες εκλογές, τότε μετά από αυτές. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις ευρωεκλογές και το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών, σημειώνοντας ότι δεν τις θέλει ο λαός. Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές είπε ότι οι Έλληνες μπορούν να κάνουν την επιλογή τους κι αν θέλουν να ρισκάρουν «εμείς θα το σεβαστούμε».

 Εξέφρασε τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι η ΝΔ διατηρεί μεσαία δημοσκοπικά ποσοστά και διεκδικεί την πρώτη θέση, ενώ το ΠΑΣΟΚ λόγω της τεχνητής πόλωσης, σημειώνει χαμηλά ποσοστά.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι «ο κ. Βενιζέλος διαγκωνίζεται με τον κ. Σαμαρά για το ποιος είναι πιο ένθερμος υποστηρικτής της πολιτικής Μέρκελ, ενώ φαίνεται να μην ενοχλείται από την ύπαρξη παρακρατικών θυλάκων εντός του Μαξίμου και την ανοιχτή επικοινωνία τους με την ΧΑ».

Το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη διακαναλική συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, αναφέρει ότι «η ανανέωση που υπόσχεται ο κ. Βενιζέλος, είναι η αναπαλαίωση του ίδιου αντιλαϊκού δρόμου που οδήγησε στην κρίση και το λαό στην χρεοκοπία, φτιάχνεται απ? τα ίδια υλικά και εν πολλοίς από τα ίδια πρόσωπα».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.