"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

.Έντονες πολιτικές ζυμώσεις

Ημέρα έντονων πολιτικών ζυμώσεων, μετά την επεισοδιακή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο Αντ. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος συναντήθηκαν αιφνιδιαστικά το πρωί και θα έχουν νέο έκτακτο ραντεβού στις 7 το απόγευμα, στη σκιά των νέων διαρροών και της μείωσης στους 152 της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μετά τη διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη από την ΚΟ της ΝΔ, καθώς και της διαφαινόμενης οριστικής ρήξης ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 2 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Οι χθεσινές εξελίξεις στη Βουλή πυροδοτούν αιχμηρά σχόλια στο εσωτερικό των δύο κομμάτων. Για τον Νικήτα Κακλαμάνη, η Φωτεινή Πιπιλή δήλωσε πως «αν ζούσε ο μεγάλος Καραμανλής θα του έριχνε δυο μπάτσες», ενώ ο ίδιος ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής τόνισε στο newsit.gr ότι δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει να νομοθετεί με βάση μόνο τις εντολές της τρόικας, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά σημείωσε: «Άλλα έλεγε προεκλογικά άλλα κάνει τώρα. Πολιτικά είμαστε ξένοι». 

Εικόνα εμφυλίου την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ. «Ακατανόητη» και «τεράστιο λάθος» χαρακτήρισε ο γραμματέας επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης την απόφαση του κ. Παπανδρέου να καταψηφίσει το άρθρο για τις τράπεζες. Να ξεκαθαρίσει τη θέση του και τα επόμενα βήματά του ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου ο Κώστας Σκανδαλίδης, κάνοντας λόγο για «παιχνίδια που παίζονται με την ιστορία μιας παράταξης». 
Στον αντίποδα, ο Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εκμεταλλευόμενη τον φόβο της πλειοψηφίας των Ελλήνων,  προτάσσει το μνημόνιο ως "φύλλο συκής" για να κρύψει πίσω από αυτό την εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής. 

Νέα μάχη αναμένεται σήμερα κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας εναντίον του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά την απόρριψη συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών.

«Στη Βουλή δόθηκε μια μάχη για το ευρώ» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας,μιλώντας στις εργασίες του συνεδρίου του think tank «Eurofi». Οι βουλευτές παρά τις πιέσεις ψηφίσαν το σχέδιο νόμου», τόνισε απευθυνόμενος σε ανώτατους αξιωματούχους διεθνών οικονομικών φορέων και σε ανώτατα στελέχη τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και οίκων αξιολόγησης. 

Ο «Γολγοθάς» πάντως για τη δόση κορυφώνεται τελικά τη Μεγάλη Εβδομάδα, αφού το αυριανό Eurogroup στην Αθήνα αναμένεται να προχωρήσει σε απλή αναγνώριση της προόδου της Ελλάδας, παρά το χαρακτήρα του κατεπείγοντος του πολυνομοσχεδίου, που είχε προκαλέσει από την αρχή αντιδράσεις.
Η απόφαση για την εκταμίευση των 8,3 δισ. ευρώ θα ληφθεί τελικά σε τηλεδιάσκεψη του Euro-Working Group τη Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου.
Απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών αύριο από τις έξι το πρωί έως τις 11 το βράδυ και μεθαύριο από την ίδια ώρα ως τις 3μμ στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συνεδριάσεων του Eurogroup και του Ecofin. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.