"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

.«Ντέρμπι» στην Περιφέρεια Αττικής - Η μεγάλη έκπληξη...

Σε αμφίρροπη αναμέτρηση εξελίσσεται η «μάχη» για την Περιφέρεια Αττικής, ανάμεσα στον νυν Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και την υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένα Δούρου, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Palmos Anaysis για το Tvxs.gr, ενώ έκπληξη η τρίτη θέση, στην οποία βρίσκεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

Συγκεκριμένα, στον α' γύρο, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν 
τα ακόλουθα ποσοστά:
- Γιάννης Σγουρός (ΠΑ.ΣΟ.Κ.): 20,4% 
- Ρένα Δούρου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.): 19,0% 
- Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ.): 12,9%

- Γιώργος Κουμουτσάκος (Ν.Δ.): 11,4%
- Θανάσης Παφίλης (Κ.Κ.Ε.): 8,3%
- Ηλίας Παναγιώταρος (Χ.Α.): 5,8%
- Αντώνης Γάκης (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ): 1,2%
- Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗΜ.ΑΡ.): 0,7%.

Στο 10,4% το ποσοστό των «αναποφάσιστων». Ότι «δεν θα ψηφίσει» δηλώνει το 5,5%, ενώ «άκυρο ή λευκό» προτίθεται να ψηφίσει το 3,4%. «Άλλο συνδυασμό» επιλέγει το 0,9%.

«Ντέρμπι» και στον β' γύρο
- Στην ερώτηση, «ποιον θα ψηφίζατε αν στον β' γύρο είχατε να επιλέξετε ανάμεσα στους Γιάννη Σγουρό και Ρένα Δούρου», έκαστος συγκεντρώνει από 34,0%, ενώ 10,0% των ερωτηθέντων δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

- Ανάμεσα στην υποψήφια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένα Δούρου και τον υποψήφιο της Ν.Δ., Γιώργο Κουμουτσάκο, προηγείται η υποψήφια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με 38,0%, έναντι 22,0% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Ν.Δ.

- Σε περίπτωση που «περάσουν» στο β' γύρο, ο 
Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, ο πρώτος συγκεντρώνει 37,0%, ενώ ακολουθεί με ποσοστό 17,0% ο δεύτερος.

- Στην περίπτωση που στον β' γύρο «συναντηθούν» οι κ.κ. Γιάννης Σγουρός και Παύλος Χαϊκάλης, τον νυν Περιφερειάρχη Αττικής επιλέγει το 37,0% ενώ τον υποψήφιο των ΑΝ.ΕΛ. το 32,0%.

Τέλος, σε ενδεχόμενη «μονομαχία» στον β' γύρο, μεταξύ της υποψηφίας Περιφερειάρχου Αττικής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ρένας Δούρου και του υποψήφιου των ΑΝ.ΕΛ., Παύλου Χαϊκάλη, νικήτρια αναδεικνύεται, η κα. Ρένα Δούρου με 34,0% και ακολουθεί ο κ. Παύλος Χαϊκάλης με 30,0%.

Οι γνώμες για τους υποψηφίους
Σε ότι αφορά τη γνώμη των ερωτηθέντων για τους υποψηφίους - «θετική», «αρνητική» και «ουδέτερη» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τους ΑΝ.ΕΛ., Παύλος Χαϊκάλης, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό 

«θετικής» γνώμης με 35,0%, ενώ ακολουθούν, Γιάννης Σγουρός με 30,0%, Ρένα Δούρου με 24,0%, Θανάσης Παφίλης με 23%, Γιώργος Κουμουτσάκος με 11,0%, Ηλίας Παναγιώταρος με 11,0% και Μαρία Γιαννακάκη με 7,0%. 

Στην «αρνητική» γνώμη «προηγείται» ο υποψήφιος 

Περιφερειάρχης Αττικής με την Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος με το «συντριπτικό» 56,0%...

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.