"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ... Ζωγραφοπόντικας Φεβρουαρίου 2014

Μιας και στην επικαιρότητα είναι πλέον το θέμα των ΜΚΟ, τι γίνεται με την ΜΚΟ που συνεργάζεται ο Δήμος ? (αναφέρομαι για την ΜΚΟ που έχει έδρα  στα Άνω Ιλίσια και στεγάζεται σε κτήριο του Δήμου).
Θα μάθουμε τελικά ποιους έχει προσλάβει ?
Αληθεύει η όχι ότι οι προσλήψεις έγιναν  (σε συνεργασία με τον Δήμο Καισαριανής) στα «δικά μας παιδιά»  ?
Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που εργάζονται στην συγκεκριμένη ΜΚΟ ?
Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν συγγενείς δημοτικών συμβούλων που προσλήφθηκαν από την ΜΚΟ ?

Ερώτηση προς τον Διοίκηση

Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει από  11/06/2012  διαταγή για διενέργεια Ε.Δ.Ε. στο Ν.Π. Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ζωγράφου ?
 Σας παραδόθηκε ή δεν σας  παραδόθηκε το πόρισμα από 9/7/2012 ?

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ λέει ή δεν λέει στο τέλος  :
« Αν υποκρύπτονται πέρα από την διαχειριστική αταξία παραπέρα ευθύνες είναι δυσχερέστατο να εκτιμηθεί ακριβώς λόγω αυτής της αταξίας και της έλλειψης καταγραφής των οικονομικών γεγονότων.
Εξ ΄άλλου και μόνη της η αταξία στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος συνιστά παράβαση καθήκοντος και υπέχει ευθύνες και καταλογισμούς».

Αν υπάρχει τέτοιο πόρισμα δεν θα έπρεπε να δοθεί στην δημοσιότητα και να   προχωρήσετε σε περεταίρω ενέργειες ?


 Στο προηγούμενο τεύχος είχαμε ρωτήσει την Αντιδήμαρχο οικονομικών αν έχουν επιβληθεί πρόστιμα στον Δήμο από την επιθεώρηση εργασίας για ποσά τις τάξεως των 6.000€ και 16.000€ περίπου . Σε επιστολή που μας έστειλε μεταξύ άλλων επιβεβαιώνει ότι έχουν επιβληθεί τα συγκεκριμένα προστύμματα, αλλά η ίδια δεν είχε καμία αρμοδιότητα.
   
ΑΛΗΘΕΙΑ, ποιανού αρμοδιότητα είναι ?
Ποιος προΐσταται διοικητικά  τις διεύθυνσης προσωπικού ?
Στην συνέχεια της επιστολής της μας ¨επιπλήττει¨ γιατί δεν αναφερόμαστε στα προστύμματα της προηγούμενης διοίκησης.
Για τον πολύ απλό λόγο Κα Βαρσαμιδάκη διότι πρώτων  η προηγούμενη διοίκηση κρίθηκε το 2010 από τον λαό του Ζωγράφου  και δεύτερον εσείς είστε πλέον διοίκηση και εσείς θα κριθείτε στις εκλογές του Μαΐου.

Και θα κριθείτε για αυτά που πράξατε ή παραλείψατε να πράξετε και ΟΧΙ για το τι έκανε η προηγούμενη διοίκηση.
Ζωγραφοποντικο-διαψεύσεις  
Πληροφορίες που έλεγαν ότι αντιδήμαρχος παρακολουθούσε «κατά λάθος»  τηλεφωνική γραμμή μεταξύ του Γραμματέα και υπερεσιακού παράγοντα  ΔΕΝ είναι αληθές. Έγινε απλά μία πλάκα που κάποιοι κακοπροαίρετοι δεν το αντιλήφθηκαν. Αυτά τα πράγματα δεν συμβαίνουν μέσα σε ένα Δημαρχιακό Μέγαρο.

Πληροφορίες που ήθελαν την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Κα Βαρσαμιδάκη να δηλώνει παραίτηση λόγω της πίεσης που δέχτηκε να υπογράψει για την μη άσκηση ένδικων μέσων κατά της απόφασης που δικαιώνει 72 εργαζόμενους δεν αληθεύει.
Επίσης δεν αληθεύει ότι αντιδήμαρχος της έστειλε sms με «Γαλλικά» .

Διαμαρτύρονται τα μέλη της οικονομικής επιτροπής που αναγκάζονται να ψηφίσουν ξανά τα έξοδα για τα περάσουν ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα του Δήμου.
Πληροφορίες που λένε ότι υπάλληλος πήρε τα 3.000€ και την κοπάνησε δεν αληθεύει.

   Δεν αληθεύει ότι το Μαράκι «τσεκούρωσε» όλους τους αντιδημάρχους που μένουν στο Γουδή για να «παίζει» μόνη της στις ερχόμενες εκλογές και να μην έχει ενδοπαραταξιακό αντίπαλο.

 ΔΕΝ αληθεύει ότι υπάρχει πόρισμα ΕΔΕ για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν αληθεύει ότι το πόρισμα αν και παραδόθηκε στον Δήμαρχο από το καλοκαίρι του 2012 και έλεγε ότι υπάρχουν ευθύνες λόγω οικονομικών αταξιών εντούτοις για ανεξήγητο λόγω έχει παραμείνει στο συρτάρι.
ΔΕΝ αληθεύει ότι στο πόρισμα λέει (μεταξύ άλλων) ότι η ΔΕΗ δεν αποδέχτηκε τραπεζική επιταγή 40.000€ περίπου και «αναγκάστηκε» ο Πρόεδρος να την επιστρέψει στην Τράπεζα προκειμένου να πάει με μετρητά να πληρώσει την ΔΕΗ.
Ο ζωγραφοπόντικας έψαξε και βρήκε ότι πράγματι η ΔΕΗ δεν παίρνει τραπεζικές επιταγές και εξόφληση λογαριασμού όταν αυτή είναι σε Ρούβλια.

Τις τελευταίας στιγμής

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ υψηλόβαθμο στέλεχος της διοίκησης θα προχωρήσει σε κίνηση που θα ταράξει για τα καλά την τοπική πολιτική ζωή.


ΑΝΕΜΕΝΟΥΜΕ !!!

http://www.zografopolis.gr

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.