"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

.Το... αντιτσιπρικό μέτωπο πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του

Ο αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών, που επιβεβαιώνει την πολιτική του κυριαρχία, είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Όποιος δεν το βλέπει απλά δεν ξέρει τι του γίνεται ή θέλει απλά να δικαιολογήσει την αποτυχία του.

Το ερώτημα που τίθεται και το οποίο αναδεικνύει τον Τσίπρα κυρίαρχο είναι ένα: Τι άλλο δηλαδή έπρεπε να κάνει για να χάσει; Είναι σαν να παίζει ποδόσφαιρο ένας έναντι 8, να βάζει πέντε αυτογκόλ και στο τέλος να νικάει με πέντε γκολ διαφορά βάζοντας... 10ποντο.

Μέσα σε επτά μήνες ο κ. Τσίπρας κατάφερε να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία. Κληροδότησε στην Ελλάδα ένα νέο δάνειο 90 δισ. με πολύ σκληρούς όρους. Υπέγραψε ένα μνημόνιο ιδιαίτερα επώδυνο.

Έφερε στην Ελλάδα τον αποτυχημένο Βαρουφάκη ο οποίος πρόσβαλε τη χώρα του όσο κανένας. Έκλεισε τις τράπεζες και προκάλεσε capital controls πνίγοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. 

Είχε την κυρά Τασία με τους πρόσφυγες και τον μπάρμπα Αλέκο με τις κατασκευαστικές. Και τελικά διασπάστηκε με κορυφαία στελέχη του να έχουν φύγει ενώ ακόμη και οι διαλυμένες οργανώσεις του δεν ήταν αρκετές να του στερήσουν την ήττα.

Τι άλλο επομένως θα έπρεπε να κάνει για να χάσει; Είναι ή όχι απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού και δύσκολα μπορεί κάποιος να τον αμφισβητήσει; Κι αν η ΝΔ δεν αλλάξει, αν η κεντροδεξιά δεν δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο στην κοινωνία θα τον φάμε τον Αλέξη και την παρέα του για πολλά χρόνια στα μούτρα.

Η νίκη του Τσίπρα είναι προσωπική. Κατάφερε να κρατήσει μεγάλο μέρος των δυνάμεών του με την προσωπική του γοητεία. Είναι ψεύτης; Είναι. Είναι λαοπλάνος; Επίσης. Είναι άσχετος και επικίνδυνος για τη χώρα; Βεβαίως. Περνάει όμως στον κόσμο αυτό που λέει. Πουλάει η παραμύθα του και αντέχει το προφίλ του παρά τα χτυπήματα που δέχεται.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο κόσμος τρώει σανό. Ότι ακόμη κι αν έχει υποστεί όλα αυτά που υπέστη σε επτά μήνες, επιμένει να στηρίζει μια επικίνδυνη κυβέρνηση. Πιθανότατα να κάνει λάθος και να προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα με την επιλογή του. Αλλά αυτή είναι η επιλογή και είναι.. σεβαστή. Ο κόσμος επιλέγει να τον κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ίσως και με κάποιον άλλον. Αυτό είναι και αυτό πρέπει να το δεχθούμε όλοι.

Όμως, το... αντιτσιπρικό μέτωπο πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, εντός και εκτός ΝΔ. Για παράδειγμα πρέπει να μάθει να ακούει την οργή του κόσμου για το παλαιοκομματικό καθεστώς. 

Οι πολίτες δεν μπορούν να ακούνε άλλο για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι.
Επίσης, όσο βγαίνουν μπροστά διάφοροι δεινόσαυροι της πολιτικής, Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Παπανδρέου τόσο ο κόσμος θα δίνει ευκαιρίες στον Τσίπρα ακόμη κι αν τον κρίνει επικίνδυνο. 

Απλά και μόνο γιατί σιχάθηκε τα ονόματα, τα τζάκια, το σύστημα αυτό που κυβέρνησε επί δεκαετίες.

Τέλος, όσο το σύστημα διαπλοκής, το γνωστό όχι το αόρατο, συνεχίζει να στηρίζει απροκάλυπτα το παλαιό πολιτικό σύστημα τόσο ο κόσμος θα ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.