"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

.Ο μικρός αδελφός... «Η Kυβέρνηση Kοινωνικής Σωτηρίας ώς το καλοκαίρι θα έχει συμφωνήσει...

«Η Kυβέρνηση Kοινωνικής Σωτηρίας ώς το καλοκαίρι θα έχει συμφωνήσει με την ομάδα των Βρυξελλών το πρόγραμμα-γέφυρα που προέκυψε ως παράταση της δανειακής σύμβασης. 

Οι διαπραγματεύσεις κλείδωσαν σε ξενοδοχείο της Αττικής όπου ιδιαιτέρως χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των θεσμών ενημερώθηκαν από πάρα πολύ χαμηλόβαθμους υπαλλήλους των ελληνικών υπουργείων για την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Οπως εξάλλου δήλωσε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Λαφαζάνης η λοκομοτίβα της ανάπτυξης παραμένει η ΔΕΗ. 

Ο θρίαμβος των Ελλήνων χαμηλόβαθμων επί των χαμηλόβαθμων των Βρυξελλών επετεύχθη κατόπιν ιδιαιτέρως πολιτικών διαπραγματεύσεων, θεωρείται δε ως το πρώτο βήμα για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης το οποίο επιδιώκει η Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας.

»Οπως δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης, υπουργός Επικρατείας, το κλίμα στο Γιούρογκρουπ γίνεται όλο και ευνοϊκότερο για τις ελληνικές θέσεις και σιγά-σιγά όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες υιοθετούν τις απόψεις μας.

 Ερωτηθείς να κατονομάσει μία απ’ αυτές ο κ. Φλαμπουράρης σχολίασε: “Δεν έχει σημασία η ονοματολογία. Σημασία έχει το σιγά-σιγά. Εξάλλου ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι κάνας αφελής”. Βοηθούντος και του θέρους -σχόλιο του συντάκτη- και το κοινωνικό κλίμα έχει αντιστραφεί. 

Οι πολίτες στον δρόμο αισιοδοξούν, η κατάθλιψη της προηγούμενης περιόδου έχει καταπολεμηθεί με ριζοσπαστικά μέσα, τα χαμόγελα δε στις ουρές των τραπεζών και των εφοριών είναι χαρακτηριστικά της νέας φορολογικής συνείδησης που ανεπτύχθη σε διάστημα μόλις έξι μηνών από τον σχηματισμό της κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας.

“Να προσέχετε τι λέτε” επισήμανε ο κ. Φίλης σε ορισμένους που εξέφρασαν αμφιβολίες για το μεγάλο άλμα προς τα μπρος που επιχειρεί η Κυβέρνηση Κοινωνικής Σωτηρίας. Αλματώδης ανάπτυξη και των τεχνών. Στην πρόσοψη του Πολυτεχνείου νεαροί ελεύθεροι καλλιτέχνες ζωγράφισαν λευκά κρινάκια του γιαλού για να καταδείξουν τη μετατροπή του μικροκλίματος της περιοχής από ζοφερό σε φωτεινό όπως επισήμανε ο υπουργός Πολιτισμού. 

Ομάδες νέων εξάλλου προέβησαν σε συμβολική θραύση υαλοπινάκων και καύση κάδων απορριμμάτων η οποία, καθότι συμβολική, αντιμετωπίσθηκε με κατανόηση, επιείκεια και ανταλλαγή ανεκδότων με τις ομάδες των ΜΑΤ.

»Σε άλλες ειδήσεις: Στο νεότευκτο αλλά άκρως ανθρωπιστικό υπουργείο Μετανάστευσης η κ. Χριστοδουλοπούλου δεξιώθηκε χθες την άρτι αφιχθείσα ομάδα παράτυπων μεταναστών που θα φιλοξενηθούν στους διαδρόμους του υπουργείου Της. Και όσοι περνούν τον κ. Βαρουφάκη για αφελή είναι μακριά νυχτωμένοι».

Το ως άνω πόνημα ας θεωρηθεί η ταπεινή μου προσφορά στη διαμόρφωση της Νέας Ελληνικής Γλώσσας που καθιερώθηκε ως επίσημη της ελληνικής πολιτείας μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. 

Η γλώσσα καθιερώθηκε σύμφωνα με τις βασικές αρχές του μαρξισμού-λενινισμού οι οποίοι θεωρούν τη γλώσσα υπερδομή. Και ως γνωστόν, οι κλασικοί του ιστορικού υλισμού έχουν αποδείξει πως η αλλαγή των δομών δεν είναι δυνατή χωρίς τη μεταποίηση των υπερδομών.

 Κατ’ άλλους πρόκειται για την ελληνική εκδοχή του οργουελιανού Μεγάλου Αδελφού. Υπερβολές. Ο ακριβής τίτλος θα ήταν: ο μικρός Αδελφός που νόμιζε πως ήταν Μεγάλος. Θα μεγαλώσει όμως, πού θα πάει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.