"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

.Χωρίς απόφαση για την Ελλάδα το Eurogroup – Στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν οι συζητήσεις

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκλήρωσαν τις συζητήσεις τους για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει πλέον να σημειωθεί πρόοδος, αναφέρει στο Reuters Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι υπουργοί δεν θα δώσουν στα ΜΜΕ κοινή δήλωση για την Ελλάδα.
“Τελείωσε”, δήλωσε ο αξιωματούχος. Οι υπουργοί δήλωσαν “ότι πρέπει να προχωρήσουμε τώρα”, πρόσθεσε.
Έλληνας αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν.
Μετά από την ολοκλήρωση της συζήτησης για την Ελλάδα στο Eurogroup, η προσοχή πλέον στρέφεται στην Τετάρτη, όταν θα ξεκινήσουν οι πραγματεύσεις.
Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και DPA, την Τετάρτη θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους «θεσμούς». Οι συζητήσεις της Αθήνας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αφορούν τεχνικά ζητήματα.
Ντάισελμπλουμ: Την Τετάρτη η συζήτηση για την αξιολόγηση
Είχαμε μια μικρή συζήτηση για την Ελλάδα, κυρίως για τη διαδικασία που έπρεπε να έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup μετά τη συνεδρίαση. «Οι συζητήσεις πρέπει και θα ξεκινήσουν την Τετάρτη με στόχο επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Όπως είπε οι συζητήσεις θα γίνουν στις Βρυξέλλες, αλλά και τεχνικά κλιμάκια θα είναι καλοδεχούμενα στην Αθήνα.
Συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η δέσμευση να μην υπάρξουν μονομερείς ενέργειες κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας.
Μοσκοβισί: Για τις τεχνικές συζητήσεις υπάρχουν οι… “θεσμοί”

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι δεν είναι δουλειά του Eurogroup οι τεχνικές συζητήσεις για το θέμα αυτό υπάρχουν οι θεσμοί. «Είναι σημαντικό οι δεσμεύσεις να μπουν σε διαδικασία υλοποίησης και σε νομοθετικό επίπεδο». Γι’ αυτό χρειάζεται η συνεργασία με τα τεχνικά κλιμάκια. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.