"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

.Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Αλ. Τσίπρα για την επιστολή προς την Άγγ. Μέρκελ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή το δημοσίευμα των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, που αποκαλύπτει επιστολή του κ. Τσίπρα στην Άγγελα Μέρκελ, στις 15 Μαρτίου, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αν η Ελλάδα δεν ενισχυθεί βραχυχρόνια χρηματοδοτικά, θα βρεθεί ενώπιον του διλήμματος να επιλέξει μεταξύ της καταβολής μισθών και συντάξεων και της αποπληρωμής των δόσεων στο ΔΝΤ.

Αφού εύχεται καλή επιτυχία στον κ. Τσίπρα, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στο Βερολίνο, το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι από το δημοσίευμα προκύπτει ότι τη σημερινή συνάντηση δεν ζήτησε η κ. Μέρκελ αλλά παρακάλεσε γι' αυτήν ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος «διαπραγματεύεται δήθεν σκληρά».

Η διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα, τονίζεται, είναι η παράκληση προς την κ. Μέρκελ «να προσέξει να μη συμβεί "ατύχημα"». Παράλληλα, αναφέρεται ότι ο πρωθυπουργός «αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα να επιλέξει το πιστωτικό γεγονός» σε περίπτωση που δεν μπορεί να καλύψει τις εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες και διεθνείς υποχρεώσεις».

 Τέτοιο δίλημμα, τονίζεται, δεν υπάρχει διότι αν δεν μπορείς να καλύψεις τις διεθνείς σου υποχρεώσεις, σε 15 ημέρες δεν θα μπορείς να καλύψεις και τις εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες σου.

Ο κ. Τσίπρας κατηγορείται ότι «με τον πιο ανεύθυνο και αφελή τρόπο» τροφοδοτεί την κινδυνολογική συζήτηση περί χρεοκοπίας και grexit .Τέτοιος κίνδυνος, κατά το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει, αντίθετα είναι ορατός ο κίνδυνος υποβάθμισης και περιθωριοποίησης εντός της ευρωζώνης, όπως ήδη συμβαίνει.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.