"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

.Ο Λαπαβίτσας για την «ομαλή» έξοδο από το ευρώ: Πρέπει να συζητήσουμε ψύχραιμα όλα τα ενδεχόμενα

Για τις δηλώσεις του περί «ομαλής» εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, «χωρίς να στάξει αίμα στο χαλί» μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διευκρίνισε πως με αφορμή την κυκλοφορία και την παρουσίαση του νέου του βιβλίου στη Γερμανία, τον πλησίασε η εφημερίδα «Bild» και άλλα γερμανικά μέσα και το ρώτησαν για το ενδεχόμενο ενός Grexit. Τότε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λαπαβίτσα στο Mega, «εγώ δήλωσα ότι αν χρειαστεί η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ αυτό πρέπει να γίνει με ομαλό και συναινετικό τρόπο».
Παράλληλα, πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια πίεση, πίεση εχθρική, πίεση που τη νιώθουμε σε όλα τα επίπεδα, της ρευστότητας, της χρηματοδότησης κοκ. Πιστεύω ότι ως χώρα πρέπει επιτέλους να κάνουμε μια ψύχραιμη συζήτηση για όλα τα ενδεχόμενα και με Γερμανούς και με άλλους εταίρους μας στην Ευρώπη, τόσο καλύτερα θα είναι», είπε ο κ. Λαπαβίτσας.
Πάντως, τόνισε πως «με δεσμεύει η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας μέσα στο πλαίσιο του ευρώ, όπως έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο μέτρο λοιπόν που αυτό αποδεικνύεται δύσκολο, οφείλουμε να κάνουμε δημόσια συζήτηση ως χώρα και ως λαός. [...] Εγώ συντάσσομαι με αυτό που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Τώρα έχουμε υποχρέωση ως χώρα και έθνος να συζητήσουμε τα πάντα και όχι να ξορκίζουμε σενάρια που δεν μας αρέσουν» και πως «το ότι η κυβέρνηση στέκεται όρθια και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόγραμμα που προσπαθεί να το υλοποιήσει εντός του ευρώ καλά κάνει και για αυτό μας εξέλεξε ο ελληνικός λαός, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε συζήτηση για όλα».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.