"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

.Λιου σε Βαρουφάκη: Σε δύσκολη θέση η Ελλάδα χωρίς συμφωνία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Γιάννης Βαρουφάκης με τον αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιού. 

Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τις ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ για μια οικονομική γραμμή βοήθειας, προειδοποιώντας ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα οδηγούσε αμέσως σε δύσκολη θέση την Αθήνα.

Ο Λιού «προέτρεψε την Ελλάδα να βρει μια εποικοδομητική πορεία σε συνεργασία με την Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», δήλωσε αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, που επικαλείται το πρακτορείο, αναφορικά με το περιεχόμενο της συνομιλίας.

«Ο χρόνος περνάει», τόνισε ο αμερικανός υπουργός, όπως είπε ο εκπρόσωπός του, απευθύνοντας έκκληση στην Αθήνα να βρει «έναν εποικοδομητικό τρόπο για να προχωρήσει προς τα εμπρός» με τους διεθνείς πιστωτές της, σε συνεργασία με την Ευρώπη και το ΔΝΤ.

Ο Λιου πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρακινούν όλες τις πλευρές για να επιτευχθεί μια χειροπιαστή πρόοδος, σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα «δεν είναι καλή για την Ευρώπη».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.