"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

.Οι Ευρωπαίοι άλλαξαν τελευταία στιγμή το κοινό ανακοινωθέν!

Επιμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματός σχετικά με την αρχική συμφωνία της ελληνικής αποστολής σε σχέδιο κοινής ανακοίνωσης χθες το βράδυ στη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, ο δημοσιογράφος των FT, Peter Spiegel, παρά τη διάψευση από την ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σε επικαιροποιημένη δημοσίευση, ο Peter Spiegel επισημαίνει ότι από ελληνικής πλευράς, ο Ν. Παππάς δήλωσε πως σε καμία στιγμή η ελληνική αποστολή δεν έδωσε τη συναίνεσή της στο κείμενο που δημοσιεύθηκε.

Ο δημοσιογράφος ωστόσο τονίζει ότι η ιστορία του βασίζεται σε διάφορες πηγές από πολλές αποστολές, επομένως επιμένει στην ορθότητα της είδησης. Προσθέτει δε πως η ελληνική πλευρά επιμένει ότι το κείμενο στο οποίο συμφώνησαν,ήταν μια αρχική εκδοχή σε σχέση με το τελικό κείμενο που δημοσιεύθηκε.

Προσθέτει μάλιστα πως οι ίδιοι αξιωματούχοι από ελληνικής πλευράς, δήλωσαν πως το συμφωνηθέν προσχέδιο άλλαξε προτού ανακοινωθεί στην συνέντευξη Τύπου προκαλώντας το βέτο από την ελληνική πλευρά.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται ότι «θα ξεκινήσουμε τώρα τεχνικές εργασίες για την περαιτέρω αξιολόγηση των μεταρρυθμιστικών σχεδίων της Ελλάδας. 

Οι ελληνικές αρχές έχουν συμφωνήσει να εργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τους θεσμούς για να επεξεργαστούν τις πιθανότητες παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του ισχύοντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της νέας κυβέρνησης.

Εάν αυτό είναι επιτυχημένο, θα γεφυρώσει τον χρόνο για τις ελληνικές αρχές και το Eurogroup ώστε να εξετάσουν πιθανές νέες διευθετήσεις. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνάντησή μας στις 16 Φεβρουαρίου».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.