"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

.Την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έως το συνέδριο, ανακοίνωσε ο Ευ. Βενιζέλος

Την παραμονή του στην ηγεσία του κόμματος έως το συνέδριο, το οποίο προανήγγειλε για μετά το Πάσχα, τον Μάιο, ώστε να εγγυηθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο πολιτικό που θα καθορίσει το στίγμα και τη στρατηγική της παράταξης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση της νέας Κ.Ο. και του ΠΣ, σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη. Μετά το συνέδριο, όπως είπε, κατά τις ίδιες πηγές, θα κινηθούν οι διαδικασίες για να εκλεγεί η νέα ηγεσία. 

Κατά τις ίδιες πηγές, το κλίμα της πολύωρης συνεδρίασης ήταν καλό και υπήρξε σύμπνοια ως προς το πλαίσιο που έβαλε ο κ. Βενιζέλος για το συνέδριο, το οποίο προσδιορίστηκε για μετά το Πάσχα, τον Μάιο και που πρέπει να είναι, όπως είπε, πολιτικό, όπου θα καθοριστεί το στίγμα και η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ και να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σε σχέση με τη χώρα και να έχει προηγηθεί η συζήτηση με τη βάση του κόμματος, τους υποψήφιους και γενικότερα όσους συνέβαλαν και έδωσαν το "παρών" προεκλογικά. 

Στην πορεία προς το συνέδριο, ο κ. Βενιζέλος ανέθεσε σε στελέχη αφενός τη σύνταξη έκθεσης σχετικά με τη γενικότερη κατάσταση του κόμματος και, αφετέρου, τη πραγματοποίηση μιας επιστημονικής αποτίμησης των αποτελεσμάτων σε συνδυασμό με τα exit polls και τις δημοσκοπήσεις.  


Κατά τη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του ως προς την προεδρία του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι το ζήτημα της ηγεσίας θα πρέπει να έχει ξεκαθαριστεί πριν από το συνέδριο, σύμφωνα δηλαδή με τις προβλέψεις του καταστατικού, με το σκεπτικό ότι κάθε μέρα που περνάει με αυτή την κατάσταση επιβαρύνεται το κλίμα και συνεπώς δεν μπορεί το κόμμα να πάει στο συνέδριο με το θέμα να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Εξάλλου, την ανάγκη αναζήτησης συμβιβασμού της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρώπη, υπογράμμισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μ. Σουλτς, στη συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Σουλτς για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πάντως, ότι αυτό που μας ενδιαφέρει τώρα είναι η πορεία της Ελλάδας μέσα στη ζώνη του ευρώ. 

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.