"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

.Η «επόμενη» μέρα

Ξεκαθάρισε, λίγο ή πολύ, το πολιτικό τοπίο. Τα κόμματα έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους και γνωρίζουμε τι να περιμένουμε σε σχέση με τις δύο εναπομένουσες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου αλλά και για το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η πολιτική αντιπαράθεση αν τελικά οδηγηθούμε σε εκλογές.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε ευρύτερη συνεργασία έτσι ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος πολιτικής αβεβαιότητας πριν λυθούν καθοριστικά για το μέλλον του τόπου ζητήματα, όπως η έξοδος από το μνημόνιο, η συνταγματική αναθεώρηση, η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την ομαλή οικονομική πορεία στα μεταμνημονιακά χρόνια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση απέρριψε την πρόταση και εμμένει αμετακίνητα στην άποψη ότι η λύση για τη χώρα θα δοθεί μέσα από την εκλογική διαδικασία και δεν μπορεί να είναι άλλη από τον σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, την εφαρμογή του προγράμματός του και τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους και δανειστές μας πάνω σε άλλη βάση.

Τίποτα περισσότερο σε γενικές γραμμές δεν θα πρέπει να 
περιμένουμε σ' αυτή τη φάση από τη μία ή την άλλη πλευρά. Μ' αυτά τα δεδομένα είναι που θα πρέπει ν' αποφανθεί η Βουλή αν θ' ανταποκριθεί στη μία ή στην άλλη πρόταση και εναπόκειται στον κάθε βουλευτή να ψηφίσει κατά συνείδηση τη λύση που κρίνει ότι υπηρετεί καλύτερα το συμφέρον του τόπου.


Αν, όμως, η Βουλή επιλέξει να μεταθέσει τις ευθύνες της στο εκλογικό σώμα, τότε αυτόματα οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν. Οπως οι βουλευτές γνωρίζουν με ακρίβεια τι σημαίνει η εκλογή ή μη Προέδρου, έτσι θα πρέπει να γνωρίζουν με ακρίβεια και οι πολίτες ποια θα είναι η «επόμενη» μέρα στην περίπτωση που επικρατήσει η μία ή η άλλη πλευρά.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.