"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

.Απομακρύνεται ο στόχος για συμφωνία

Την απάντηση της τρόικας στις νέες διευκρινήσεις που της απέστειλε χθες για το δημοσιονομικό κενό που επικαλείται περιμένει η ελληνική πλευρά, ωστόσο φαίνεται ότι χάνεται ο στόχος για συμφωνία έως το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου. 
Ο υπουργός Οικονομικών αντιπροτείνει το δημοσιονομικό κενό να επανεξετασθεί μετά τον Μάρτιο, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι εάν δεν υπάρξουν παραχωρήσεις σε ασφαλιστικό, εργασιακά, αλλά και ΦΠΑ η τρόικα δεν θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση μπροστά στο ενδεχόμενο να στερέψουν τα δημόσια ταμεία, αφού χωρίς την καταβολή της δόσης τα ταμιακά αποθέματα αρκούν μέχρι το Φεβρουάριο και υπό τον φόβο της πολιτικής ζημιάς στο ενδεχόμενο παράτασης του μνημονίου, εξετάζει την κατάργηση του υπερ- μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε νησιωτικές περιοχές, τη μείωση του συντελεστή υπολογισμού της σύνταξης και τη χορήγηση σύνταξης από το ΙΚΑ με βάση τις αποδοχές της τελευταίας πενταετίας και όχι της τελευταίας δεκαετίας. 

Μείωση 800 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες ζητά η τρόικα, αναλόγως με το ύψος που θα συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης - τρόικας για το «δημοσιονομικό κενό», ενώ σε αυτή τη φάση «κλειδώνουν»
 ο περιορισμός των κοινωνικών πόρων και η αύξηση του  ελάχιστου χρόνου ασφάλισης στα 20 από τα 15 έτη σήμερα. Δεν χρειάζεται καμία δομική αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα, καθώς πατάει πάνω σε υγιείς και σταθερές βάσεις, επιμένει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

"Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μέχρι και τον Φλεβάρη, που αποτελεί ένα ορόσημο λόγω της Προεδρικής εκλογής. Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης φαίνεται ότι τελειώνει", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους γραμματείς νομαρχιακών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να κατορθώσει να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως οι κυβερνητικοί εταίροι θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την προσφυγή στις κάλπες.

«Δεν θα ψηφίσει ούτε ένας βουλευτής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όσοι δεν αντέξουν ας κατέβουν τώρα από το καράβι» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στην ομιλία του με την οποία έκλεισε το συνέδριο των ΑΝΕΛ. 
Πάντως, ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος τελικά δεν μίλησε στο συνέδριο, ήταν ο μόνος βουλευτής που δεν σήκωσε το χέρι στην πρόταση να μην ψηφίσει το κόμμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Θα κάνω αυτό που συμφέρει τον ελληνικό λαό» είπε ο κ. Μελάς κατά την έξοδό του από το συνέδριο. 

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης έχει μπει κι άλλος πολιτικός-εκτός από τον Γιώργο Καρατζαφέρη-ο οποίος φέρεται να σχετίζεται με προμήθεια εξοπλιστικών. Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα των τελευταίων 15 χρόνων που διερευνά η Δικαιοσύνη υπολογίζονται σε περίπου 1 δισ. ευρώ.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.