"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

.Τσίπρας: Προχωράμε για ιστορική νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα

Να δώσει μήνυμα «μεγάλων δημοκρατικών ανατροπών» κάλεσε το λαό ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομόνοια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το κόμμα του προχωρά για «μια ιστορική νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα», και επανέλαβε ότι πρόκειται για «δημοψήφισμα για τη ζωή μας, για την Ελλάδα, για την Ευρώπη».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε κάθε πολίτη «ανεξάρτητα από το πολιτικό του παρελθόν, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζε μέχρι χθες» να «ανταποκριθεί στο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Η ανασυγκρότηση αυτού του ρημαγμένου τόπου είναι η μεγάλη, η ιστορική πρόκληση, που επικαλύπτει τις διαιρέσεις του παρελθόντος και στέλνει στον καλάθι των αχρήστων της ιστορίας το διχαστικό λόγο του κυρίου Σαμαρά», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στόχο έχουν να μπει τέλος στην «αστάθεια της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής απελπισίας». 

Συνέχισε, παρουσιάζοντας τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ που είναι η κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά των συλλογικών διαπραγαμετεύσεων και συμβάσεων εργασίας, τέλος στις μειώσεις μισθών, συντάξεων, απολύσεις και διαθεσιμότητα, αναβάθμιση δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης.

Είναι ανάγκη, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Κανών, να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης, οι μερκελιστές πρωθυπουργοί Μπαρόζο».

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τη Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για διαστροφή της πραγματικότητας και ότι υιοθετεί ακροδεξιά ατζέντα και ένα διχαστικό λόγο.

 Για τη στάση του κόμματός του, τόνισε ότι «θα τσακίσουμε τον φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο», και πρόσθεσε ότι «δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί, ούτε θα αφήσουμε τον λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.