"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

.Τσίπρας: Ή με εμάς ή με τους μερκελιστές

«Πολιτικός στόχος επετεύχθη», υπογραμμίζει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτιμώντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, που μεταφράζεται σύμφωνα με τον ίδιο σε «καταδίκη της λιτότητας και των μνημονίων στην τοπική αυτοδιοίκηση». 

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες και ειδικά στη νέα γενιά να πάρουν την τύχη στα χέρια τους στις ευρωεκλογές, επισημαίνοντας ότι η Άνγκελα Μέρκελ «θα χαρεί πολύ εάν η Ν.Δ. έχει αντέξει», την προσεχή Κυριακή. 

«Ή με εμάς ή με τους μερκελιστές», τονίζει και συμπληρώνει ότι η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία «παίζει χωρίς αντίπαλο». 
Ο κ. Τσίπρας εκτιμά ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα δεχτεί πόλεμο περισσότερο εντός των συνόρων παρά στο εξωτερικό και δηλώνει ότι το 2010 «στις Κάννες “σκότωσαν” τη δημοκρατία και όχι το δημοψήφισμα».

Εμφανίζεται βέβαιος ότι η μεγαλύτερη δυνατή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θα ανοίξει το δρόμο για «ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ και αυτοδύναμο λαό».

«Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε πως οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κεντρική πολιτική σκηνή», είπε και ανέφερε ότι: «το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει στον εκλογικό χάρτη, μια και κανείς και καμιά δεν θέλησε να δηλώσει ότι τον στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, μπας και διασωθεί εκλογικά».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «θέλουμε περισσότερη συμμετοχή, δηλαδή περισσότερη δημοκρατία. Ζητώ από τους πολίτες-ειδικά τη νέα γενιά- να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή των ευρωεκλογών. Συμμετοχή για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας». 

Πάντως, μιλά και για τη στάση που θα κρατήσει η Γερμανία την ημέρα των ευρωεκλογών και την έκβαση στην Ελλάδα. «Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι η κ. Μέρκελ θα κοιτάει το βράδυ της Κυριακής στη μία οθόνη το αποτέλεσμα στη Γερμανία και στην άλλη το αποτέλεσμα στην Ελλάδα. Και θα χαρεί πολύ αν η ΝΔ έχει αντέξει». 

Πάντως, ο κ. Τσίπρας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Κάνουμε το πρώτο βήμα σε αυτές τις εκλογές. Ζητάμε τη μεγαλύτερη δυνατή νίκη. Στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές μάς δίνεται η δυνατότητα να βάλουμε τέλος στη βαρβαρότητα και τις βάσεις για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας».

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.