"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία." Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ. )

Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

.Παραιτήθηκε ο Π. Μπαλτάκος

«Όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, σε γραπτή δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γγ της κυβέρνησης και ζητάει συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε. 
Εν τω μεταξύ, πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στην βουλή, όταν σε έξαλλη κατάσταση ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου που υπηρετεί στο λιμενικό σώμα, κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΧΑ και βιαιοπράγησε εναντίον τριών βουλευτών της.
ΕΔΕ κατά του γιου Μπαλτάκου διέταξε ο υπουργός ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά και την βιαιοπραγία που άσκησε εναντίον βουλευτών της ΧΑ η οποία γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του γιου του κ. Μπαλτάκου.
Εν τω μεταξύ, με συντριπτική πλειοψηφία η Ολομέλεια της βουλής αποφάσισε αργά το μεσημέρι την άρση ασυλίας τόσο του Ηλία Κασιδιάρη, όσο και των Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση.
«Αν όλα αληθεύουν, ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει θέση στην κυβέρνηση» σχολίασε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την αποχώρηση του από γραφεία της ΝΔ όπου προίδρευε σύσκεψης, την ώρα που ανακοινώθηκε η καταγγελία Κασσιδιάρη για τον κ. Μπαλτάκο. 
Ο βουλευτής της ΧΑ δημοσιοποίησε στη βουλή οπτικοακουστικό  υλικό από το οποίο φαίνεται να προκύπτει ότι η δίωξη της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική, και στην οποιά ο κ. Μπαλτάκος φέρεται  δηλώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία σε βάρος των βουλευτών του κόμματος. 
«Ο κ. Μπαλτάκος δεν είναι δικαστής και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να έχει γνώση της δικογραφίας. Ο πρωθυπουργός απο την πρώτη ημέρα των συλλήψεων της ΧΑ ζήτησε κατηγορηματικά η κυβέρνηση να μην έχει καμία ανάμειξη και να λειτουργήσουν οι θεσμοί και όσοι παραπεμφθούν να έχουν δίκαιη δίκη», τόνισε πριν απο λίγο σε γραπτή του δήλωση ο υπουργός δικαιοσύνης Χαραλάμπος Αθανασίου.
Για αποκυήματα νοσηρής φαντασίας κάνει λόγο μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας αναφορικά με τα όσα του προσάπτει η Χρυσή Αυγή, περί παρεμβάσεων στην εισαγγελία αναφορικά με τις διώξεις των μελών της
Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας, χαρακτηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, τα όσα αναφέρονται για τον ίδιο, στο βίντεο με τη συνομιλία του παραιτηθέντος γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκου, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, το οποίο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.
“Η άμεση παύση του κυρίου Μπαλτάκου είναι το λιγότερο”, αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, που θυμίζει δήλωση του Ευάγγελου  Βενιζέλου, ότι κύριος Μπαλτάκος ήταν “ παλιό πρόβλημα”.
Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός είναι να αποπέμψει τον κ. Μπαλτάκο ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να ερευνηθούν όλες οι πτυχές της.
“ Οι κ. Δένδιας και Αθανασίου είναι υπόλογοι και πρέπει να δώσουν εξηγήσεις καθώς και ο ίδιος ο πρωθυπουργός” συνεχίζει.
Μιλώντας στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ξεπλένεται μόνο με την παραίτηση Μπλατάκου και ζήτησε να έρθουν αμέσως στη Βουλή ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας των θεσμών και της διάκρισης των εξουσιών.
Μάλιστα σημειώνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον Κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας. 
Τη διερεύνηση της γνησιότητας του υλικού, ζητούν όλα τα κόμματα, ενώ την παραίτηση της Κυβέρνησης, ζητά ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Εν τω μεταξύ, η Ολομέλεια της Βουλής με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την άρση ασυλίας τόσο του Ηλία Κασιδιάρη, όσο και των Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και του Δημήτρη Κουκούτση.
Eπεισόδιο με τον γιό του Μπαλτάκου
Πρωτοφανές επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι στην βουλή, όταν σε έξαλλη κατάσταση ο γιος του Τάκη Μπαλτάκου που υπηρετεί στο λιμενικό σώμα, κατευθύνθηκε στα γραφεία της ΧΑ και βιαιοπράγησε εναντίον 3 βουλευτών της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χαστούκισε τον Μιχάλη Αρβανίτη, γρονθοκόπησε τον Νίκο Κούζηλο και έριξε κλωτσιές στον Αρτέμη Ματθαιοπούλο. 
Η ΧΑ γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει μήνυση εναντίον του γιου του κ. Μπαλτάκου ώστε να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

www.zografiotisEDO.blogspot.com

www.zografiotisEDO.blogspot.com

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

.

.